• Tel: 0(224) 413 50 73
  • Adres: 19 Mayıs Mh. 2. Ilgın Sk. No:36 Nilüfer/ BURSA
  • Çalışma Saatleri: 7/24

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi

Nilüfer Belediyesi’nin 2016 yılında faaliyete geçirdiği 5 bin 540 metrekarelik alanda yer alan İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi süit, tek kişilik, çift kişilik ve bakım odaları ile toplamda 84 kişilik kapasiteye sahiptir. Bünyesinde bulunan hobi odaları, kuaför odaları, ortak alanlar, fizik tedavi odası, mescit, mutfak, kış bahçesi, revir ve huzurevinin bahçesi sakinlerinin isteklerine yanıt verecek şekilde oluşturulmuştur.

Huzurevinde konaklayan sakinlerimiz için yemekhanemizde, diyetisyen kontrolünde hazırlanan menülerle üç ana öğün, iki ara öğün olmak üzere günde 5 öğün yemek servisi yapılmaktadır. Kış bahçemizde bulunan çay ocağında belirli saatlerde sakinlerimize görevli servis personelleri tarafından çay, kahve servisinde bulunulmaktadır. Sakinlerimizin oda temizliği ve çamaşır hizmetleri haftalık olarak, görevli temizlik personelleri tarafından yapılmaktadır. Sağlık personelleri tarafından ise sakinlerimizin sağlık durumları takip edilerek ihtiyaca bağlı olarak ilaç takipleri sürdürülmektedir. Fizyoterapist tarafından sakinlerimizin sağlık durumuna yönelik bireysel seanslar ve haftada iki kez grup egzersizleri düzenlenmektedir. Sosyal servis (psikolog, sosyal çalışmacı) tarafından ihtiyaca bağlı olarak bireysel ve grup görüşmeleri bunun yanında aile görüşmeleri hizmeti sunulmaktadır.

Huzurevi sakinlerimizin kaliteli zaman geçirmeleri için haftalık olarak organize edilen resim, müzik, yoga, ahşap boyama vb. kurslar, şehir içi ve şehir dışı geziler, çeşitli konularda verilen eğitim seminerleri, doğum günü ve özel günler için kutlama organizasyonları, mutfak etkinlikleri, masa oyun ve etkinlikleri (satranç, okey, domino, mandala, tombala vb.) sinema, tiyatro, müze ve doğa etkinlikleri gibi kültürel ve sosyal faaliyetler düzenlenmektedir.

Başvuru Şartları:

• 60 ve üzeri yaşlarda olmak,
  • Kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, (Yeme, içme, banyo, tuvalet vb. gibi özbakım faaliyetlerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak.)
  • Akıl ve ruh sağlığı yerinde olmak, (Tanısı konmuş Alzheimer, demans, Parkinson, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk vb. rahatsızlıkları bulunmamak.)
  • Bulaşıcı hastalığı olmamak,
  • Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak,
  • Toplu yaşam koşullarını etkileyecek düzeyde sabıka kaydı olmamak, (yüz kızartıcı suç işlememiş olmak). Sabıka kaydı olması durumunda şartlı kabul dilekçesi
  • Sosyal ve ekonomik yoksunluk değerlendirmesinde barınma, beslenme ve bakım yoksunluğu tespit edilen ve tabii afetler sonucu mağdur olan yaşlılar ile gazi ve şehit yakınlarına kabul önceliği tanımak.

Huzurevine Giriş İçin İstenen Evraklar:

• T.C. Kimlik Nolu nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten alınacak ikametgah adres belgesi ve vukuatlı nüfus kaydı örneği,
  • Devlet hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu. Sağlık Kurulu Raporunun karar bölümünde huzurevine girmesinde sakınca olup olmadığı belirtilmelidir.
  • 8 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  • Adli sicil kaydı,
  • Öncelikle birinci derece veya bir yakını tarafından maddi ve manevi kefilliğini ibraz eden noter tasdikli taahhütname,
  • Taahhütnameyi onaylayan kefilin T.C. Kimlik Nolu nüfus cüzdan fotokopisi,
  • Ücretsiz müracaatlarda menkul ve gayrimenkul durumunu gösteren belgeler,
  • Ücretsiz müracaatlarda ve sosyal ekonomik yoksunluk değerlendirmesinde bulunan yaşlıya ait sosyal inceleme raporu ve ek evrakları istenir.