• Tel: 444 16 03
  • Adres: Alaaddinbey Mah. Nilüfer Belediyesi Alaaddinbey Yerleşkesi PK: 16120 Nilüfer/Bursa
  • Çalışma Saatleri: 08.00 - 17.00

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi

Tüm canlıların yaşama hakkına saygı ilkesiyle 2003 yılından beri hizmet veren Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimiz, aynı zamanda Türkiye’nin ilk deneysiz belediyelerinden biri olarak  Alaaddinbey hizmet birimleri yerleşkesi içerisinde 7500 metrekarelik alan üzerinde;

• Cerrahi Ameliyathane
  • Kısırlaştırma Ameliyathanesi
  • Kedi Kliniği
  • Muayene odaları
  • Radyolojik Görüntüleme Odası
  • Laboratuar
  • Doğum Locaları
  • Hospitalizasyon Üniteleri
  • Yoğun Bakım Üniteleri
  • Kuduz Müşahede Bölümü
  • Kedi Yeni Doğan Ünitesi
  • Köpek Yeni Doğan Ünitesi
  • İlk Kabul ve Gözlem Bölümü
  • Nekahat Bölümü
  • Sahiplendirme Bölümü
  • Karantina Bölümü
  • İlaç ve Sarf Malzeme Deposu
  • Soğuk Hava Deposu bölümleri ile faaliyet göstermektedir.
Sahipsiz hayvanlara yönelik veteriner hekimlik hizmetlerinin verildiği tesislerimizde poliklinik hizmetlerinin yani sıra sahipsiz hayvanların bakım ve geçici barınma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Sahipsiz hayvanlar merkezimizde yapılan sağlık kontrolleri, kısırlaştırma, aşılama ve mikroçip implantasyonu ile kimliklendirme işlemi sonrasında öncelik olarak sahiplendiriliyor veya yaşam alanlarına geri bırakılıyor.
Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimiz bünyesinde Veteriner Hekimlerimiz tarafından gerekli sağlık kontrolleri tamamlanan sahipsiz hayvanların yaşadıkları ortamlardaki refah seviyesini yükseltmek adına yapılan hizmetler kapsamında;
  • 58 Adet Manüel Beslenme Odağı
  • 10 Adet Güneş Enerjili Beslenme Odağı
  • 48 Adet Kedi Evi
  • 28 Adet Mama Su Noktası hizmet vermekte olup, Mahalle Komiteleri ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda uygun alan çalışması yapılan lokasyonlara ürün montajı hizmetimiz yürütülmektedir.

Sahipsiz hayvanların doğal yaşam alanlarındaki gıda ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla oluşturulmuş materyallerin gerekli hijyen kontrolleri, mama ve su tedarikleri rutin olarak belediyemiz personellerince gerçekleştirilmekte olup, mevsim koşullarının zorluğuna göre uygun görülen kırsal ve merkez mahallerimizde de mama ve su dağıtım çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Sahipli hayvanların kent yaşamındaki kalabalıktan etkilenmeden sahipleri ile birlikte zaman geçirerek sosyalleşmesi amacıyla hizmete sunduğumuz Köpek Parkı ve Köpek Egzersiz alanları vatandaşlardan gelen talepler ve uygun alan çalışmaları ile devam ettirilmekle birlikte, sahipli hayvanlara yönelik gelen şikayetlerin değerlendirilmesi için Nilüfer Kaymakamlığınca oluşturulan komisyon tarafından gerekli uyarı ve yasal işlemlerin yapılması sağlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve özel sektörden kumrumuza gelen eğitim taleplerine istinaden sahipsiz hayvanlar hakkında eğitim çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri müdürlüğümüz koordinesinde yürütülmektedir.

Halk Sağlığı ve Çevre Zararlıları İle Mücadele Hizmetleri kapsamında yürütülmekte olan faaliyetlerimiz kapsamında, Kemirgen Mücadelesi, Yürüyen Haşere Mücadelesi ve Dezenfeksiyon uygulamalarımız 64 Mahallemizde baz alınarak müdürlüğümüze iletilen vatandaş talepleri, kamu kurum ve kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yürütülmektedir.

Vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirebilmesi amacıyla İlçemizde gerçekleştirilen kurban kesim hizmetleri kapsamında sağlık, hijyenik ve dini kurallara uygun olarak kesim yapabilmelerini sağlamak için, büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim yeri olarak Alaaddinbey Hayvan Pazarı ve uygunluğu dahilinde pazar yerlerimiz hazırlanarak kesim alanları hizmeti sunulmaktadır.

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimi sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi amacıyla :

Hafta içi: 10.00-12.00 / 13.00-16.00

Hafta sonu: 10.30-13.30

saatleri arasında Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezimizi ziyaret edebilirsiniz.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı nöbetçi ekip Acil Durumlar için 7/24 hizmet vermektedir.