Belediyemize siyaseti karıştırmayız

Nilüfer Belediyesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli mahallelerde iftar programları düzenlediğini, bu etkinliklerin hiçbir şekilde siyasete malzeme edilemeyeceğini ifade eden Başkan Bozbey, “Biz belediye olarak bu yıl da yurttaşlarımızla iftar sofrasında yan yana oturuyor, Ramazan ayında da örnek bir dayanışma sergiliyoruz. İftarlarımızda hiçbir şekilde bir partiye ait propagandayı bir tarafa bırakın, konuşma bile yapmıyoruz. Düzenlediğimiz iftarlar öncelikle o mahallenin sakinleri olmak üzere herkese açık. Sayın Alparslan Yıldız da gönül rahatlığıyla konuğumuz olabilir ve iddia ettiği gibi bu iftar programlarını CHP’nin düzenlemediğini yerinde inceleyerek görebilir. Sayın Yıldız’ın belediyemizin Basın Bürosu aracılığıyla CHP’nin verdiği iftarların medyayla paylaşıldığı yönündeki açıklamaları tamamen gerçek dışıdır,” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, Yıldız’ın, Bursa Tabip Odası Başkanı Kayıhan Pala’yla ilgili ifadelerini de talihsiz olarak değerlendirdi. Başkan Bozbey, toplum sorunlarına yönelik duyarlılığıyla ön planda olan bir kurumun Başkanı olan Pala’nın görevleri arasındaki dengeyi elbette koruyacağını belirtti. Başkan Bozbey, “Burada hedef gösterilen Sayın Kayıhan Pala, halk sağlığına büyük önem veren, bu alanda görevi ve sorumluluğu olmamasına rağmen çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi’nin danışmanı olarak kentimize büyük katkı sağlamaktadır. Ancak Pala’nın, Bursa Tabip Odası Başkanı olarak da kentteki sorunlara duyarlılık göstermesi çok doğaldır. Bu iki alanı birbirine karıştırmamak gerekir. Kaldı ki Bursa Tabip Odası’nın söz konusu açıklaması demokratik tüm kurumlarda olduğu gibi yalnızca Sayın Pala’nın değil, tüm yönetim kurulunun tasarrufudur,” ifadelerini kullandı.