Beyoğlu’ndan Başkan Bozbey’e övgü yağdı

Komisyon Başkanı Burak Kaan Yılmazsoy ve beraberindeki üyeler, Nilüfer CHP İlçe Örgütü’nü ziyaretin ardından Nilüfer Belediyesi’nde Başkan Mustafa Bozbey ile bir araya geldi. Komisyon olarak başarılı buldukları Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’e övgüler yağdıran Yılmazsoy, Kentsel Dönüşüm Yasası başta olmak üzere yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İstanbul’da kentsel dönüşümün rantta dayalı uygulanmaya çalışıldığına dikkati çeken Burak Kaan Yılmazsoy, parti örgütünün halkla iletişime dayalı çalışmalara büyük önem verdiğini ifade etti. Bölgede sorunları yerinde takip etmeye çalıştıklarını ifade eden Yılmazsoy, “Nilüfer Belediyesi’ni takdirle izliyoruz. Proje haline getireceğimiz çalışmalar öncesinde başarının anahtarını öğrenmek için Nilüfer’deyiz. Nilüfer’de yapılan uygulamalar ve edineceğimiz bilgilerin çalışmalarımızda bize ışık tutacağına inanıyoruz,” dedi.

Kentsel dönüşümün Türkiye’de yanlış ifade edildiğini kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, insanın olmadığı yerde dönüşümden bahsedilemeyeceğini belirtti. Kenti yaşanabilir kılmak için kentsel dönüşümün insanlarla birlikte yoğunluğu fazla arttırmadan uygulanması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Günümüzde dillenen ve yapılmak istenen aslında kentsel dönüşüm değil, kentsel yenilemedir. Kentsel dönüşüm insanla başlar, insanla biter. Müstakil evde kendi hayatını kuran insanları toplu yaşamın içerisine sokarsanız onu bitirirsiniz. O insanı toplu yaşama modeli hakkında bilgilendirirseniz o zaman mutlu edersiniz. Kentsel dönüşümü yoğunluğu arttırmadan ilerisini de düşünerek uygulamak gerekir. Kentsel dönüşümü biz yoğunluğu arttırmadan değeri üzerinden insan faktörünü baz alarak uygulayacağız,” diye konuştu.

Nilüfer’in insan öncelikli hizmet anlayışıyla yönetildiğini kaydeden Başkan Bozbey, iletişim ve ilişkilere de dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi’nin misyonu ve vizyonundan da söz eden Başkan Bozbey, çalışmalar ve projeler hakkında da detaylı bilgi verdi.