Nilüfer Kent Konseyi'nin yeni hedefi Kazbek Dağı

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanarak önemli bir başarıya imza atan Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu Amatör Dağcıları, dağcılık sporunda önemli yeri olan Gürcistan’ın 5047 metrelik Kazbek Dağı’na tırmanmak için yola çıkıyor. 17-25 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek tırmanış için bütün hazırlıklarını tamamlayan 10 erkek 6 kadından oluşan 16 kişilik ekip Nilüfer Kent Konseyi’nde düzenlenen toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le bir araya geldi.

Zirve heyecanına şimdiden kapılan, çoğunluğu 50 yaş ve üzeri olan Uludağ Çalışma Grubu Amatör Dağcıları’nın heyecanlarının gözlerinden okunduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu etkinliklere sürekli imza atan, özveriyle başarıyla bu tırmanışları ve yürüyüşleri gerçekleştiren ekibimiz bugünden itibaren yeni bir tırmanışa geçmek üzere yola çıkacak. Daha önce zaten başarıları malum ama bu defa farklı bir kulvar deniyorlar. Gürcistan’ın Kazbek Dağı’na, 5047 metre yüksekliğe tırmanacaklar. Üstelik de ekipte 16 kişilik bir ekip, bunun 10 kişisi erkek, 6 kişisi de kadın. Yani aslında kadınların da erkekler gibi o zorlu koşullarda doğayı tanıtma, doğa sevdasını aşılama ve bu kültürü gelecek kuşaklara aktarma bilincini yayma açısından oraya tırmanabilme özelliğini göstermeleri bence çok önemli. O yüzden ben kadınlarımızı özellikle kutluyorum. Grubumuzun sağ salim o dağa tırmanıp Nilüfer Belediyesi bayrağını Kazbek Dağı’nın gönderine çekip, orada fotoğraflayıp geleceklerine inancımız tam bu konuda iyi yolculuklar diliyorum, başarılar diliyorum,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu adına konuşan Başkan Mehmet Fahir Denizman da yaşıtlarına ve gençlere örnek olmayı amaçladıklarını söyledi. Denizman, emekliliğin bir köşeye atılmışlık anlamına gelmediğini  vurgulayarak insana olan değeri koruyarak, doğa bilincini, sorumluluğunu yerleştirmeye çalıştıklarını kaydetti.