Ortanca parkında ortak fikir anlayışı

Nilüfer Belediyesi tarafından 2 bin 294 metrekarelik alana altı otopark üstü yeşil alan olarak tasarlanan projeyi mahalle sakinlerine sunan Nilüfer Belediyesi yetkilileri, İhsaniye halkının görüşünü aldı. Katılımcılık anlayışının ön plana çıktığı toplantıda mahalle sakinleri de kendi projelerini belediye yetkililerine sundu. Mahallelerinde otopark sıkıntısı bulunmadığını belirten mahalleliler bu alanın sadece park olarak yapılmasını istedi.

İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri, Ortanca Park alanının içerisinde otopark bulunmaması için Eylül ayında yapacakları toplantıda karar alacaklarını belirtti. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa mahalle komitesi olarak bir planın  değiştirilmesi için karar verileceğini belirten İhsaniye Mahalle Komitesi üyeleri, Eylül ayında alınacak kararı imar komisyonuna göndereceklerini belirtti.

Nilüfer Belediyesi yetkilileri de projenin çizim aşamasında olduğunu, katılım mekanizmasının en iyi şekilde işlemesi için mahalle sakinleriyle her zaman bir arada olduklarını ve proje hakkında birlikte karar alınacağını söyledi.