Engelli Eskrimcilerin Uluslararası Başarısı

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından oluşturulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Breda Paralimpik Spor Oyunları’ndan 3 kupa, 5 madalya alarak uluslararası başarıya imza attı.

Nilüfer Belediyesi sportif başarılarına bir yenisini daha ekledi. Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından kurulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, Hollanda’da düzenlenen Uluslararası Breda Paralimpik Spor Oyunları’nda farklı branşlarda düzenlenen müsabakalarda madalyayla döndü. Ortopedik ve işitme engelli sporcu antrenörü Kader Yıldırım ve gönüllü antrenör İlknur Sütbakan Arıcı yönetimindeki takım, 11 – 13 Eylül tarihlerinde düzenlenen müsabakalarda, Nilüfer Belediyespor bünyesinde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek Flöre ve Epe branşında 3 kupa ve 5 madalya aldı. Uluslararası alanda Türk Bayrağını göndere çektirmeyi başaran Hakan Akkaya Flöre ve Epe’de birincilik, Samet Şahin Epe’de ikincilik, Flöre’de dördüncülük, Nabahat Yargıcı Flöre’de üçüncülük alırken Nimet Erdoğan da Flöre’de ikincilik elde etti.

Türkiye’de hala federasyonu bulunmayan Engelli Eskrim branşı Bursa’da 21 Temmuz 2011 tarihinde Bursa Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü işbirliği ile tekerlekli sandalye eskrimi çalışmalarını başlatmış ve sporcular 8-9 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya Berlin’de düzenlenen “German Championchips in Wheelchair fencing”  turnuvasına katılarak ilk uluslararası başarılarına imza atmıştı.