Nilüfer'in başarısı Avrupa'da tescillendi

Avrupa Kalite Vakfı tarafından 1992 yılından bu yana verilen Avrupa Kalite Ödülleri Viyana'da düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Viyana Belediye Sarayı'nda yapılan ödül töreninde Nilüfer Belediyesi, Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Gece açış konuşmasıyla başladı. Davetli ve seçkin konuklara verilen yemeğin ardından ödül törenine geçildi. Finale kalan 10 kuruluş arasında tek belediye olarak yarışan Nilüfer Belediyesi’ne Başarı Ödülü takdim edildi.

Başarı Ödülleri, belli alt başlıklar altında verilirken Nilüfer Belediyesi “Vatandaşa değer katma ” kategorisinde ödül kazandı. Nilüfer, bu kategoride ödül alan ilk belediye oldu.

Ödülü Başkan Mustafa Bozbey aldı. Törende konuşan Bozbey "Bu ödül bizim için sonuç değil, bir başlangıçtır, bu ödülden sonra mükemmellik yolundaki çalışmalarımıza devam edeceğiz," dedi.

Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin bugüne dek sürdürdüğü kalite yolculuğunda “Önce insan” ilkesinin büyük etkisi olduğuna dikkat çekti. Daha iyi hizmet için kalite çalışmalarının şart olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, bugüne dek elde edilen başarının Nilüfer Belediyesi çalışanlarına ait olduğunu belirtti. Bozbey, 2000 yılından bu yana kurumsallaşma konusunda sürdürülebilir bir gelişme ortaya konulduğunu belirtti. Başkan Bozbey, başarıya bütün çalışanların heyecan verici düşünce ve uygulamaları, sınırları zorlayıcı fedakarlıklarıyla ulaşıldığını söyledi.

Bozbey, EFQM Mükemmellik Modeli’nin uygulandığı Nilüfer’de; hem Nilüfer, hem Bursa hem de Türkiye için iz bırakacak çalışmalara imza atıldığının da altını çizdi. Ödülü Nilüfer halkı adına aldığını söyleyen Başkan Bozbey, konuşmasını  “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” diyerek bitirdi.

Bozbey’in konuşması salonda yoğun alkış aldı. Geceye katılan Nilüfer heyeti, ödülü ellerindeki Nilüfer ve Türk bayraklarını dalgalandırarak kutladılar ve “Gülümseyin Nilüfer’desiniz” diyerek aile fotoğrafı çektirdiler.

Gecenin büyük ödülü olan "Mükemmellik Ödülü"nü Avusturya'da 4000 metrekare alanda termal işletmesi yapan  Schwarz Alpenregion aldı.

Diğer ödülleri alan kuruluşlar da şöyle sıralandı:
Schwarz Alpenregion - Avusturya (Başarı –Büyük Ödül)
BMW Regensburg Fabrikası - Almanya (Başarı Ödülü)
GC Europe (Diş ürünleri) - Belçika (Başarı Ödülü)
Glasgow Mülkiyet Yönetimi - İskoçya (Başarı Ödülü)
Sanitas Hastaneleri- İspanya (Finalistlik Ödülü)
Stavropol Ziraat Üniversitesi - Rus Federasyonu (Başarı Ödülü)
St Mary Koleji - Kuzey İrlanda (Başarı Ödülü)
VAMED-KMB Hastane Yönetimi - Avusturya (Başarı Ödülü)
Wakefield Konut Yönetimi – İngiltere (Başarı Ödülü)

Nilüfer Belediyesi geçen yıl da Avrupa Kalite Ödülü'nde finalistlik başarısını gösteren 13 kurum arasında yer almıştı. Nilüfer Belediyesi kalite sürecinde 2003 yılında “Ulusal Kalite Ödülü-Mükemmellikte Yetkinlik', 2006 yılında 'Ulusal Kalite Ödülü-Başarı Ödülü”, 2008 ve 2012 yıllarında “Avrupa Kalite Ödülü-Finalistlik” ödüllerine layık görülmüştü.