Gezi ruhu sahneye yansıdı

Nilüfer Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalde,  bu sezonun ilgi çeken oyunlarından biri olan Talimhane Tiyatrosu tarafından hazırlanan “Taksim Meydanı Müzikali" Fethiye Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Mehmet Ergen’in yazıp yönettiği oyun epik bir üslupla hazırlandı. Gezi olaylarının başlamasından günümüze kadar gelen süreci ele alan oyun siyasi erke de sert eleştiriler yöneltti. Oyuncuların canlı olarak hem orkestra oluşturduğu hem de şarkıları seslendirdiği oyun, aynı zamanda bir performans gösterisine dönüştü.

Oyundaki tema ve yan temalar seyirci tarafından desteklendi ve sık sık alkışlandı. Oyunun sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oyunculara bir buket çiçek  takdim ederek, başarılarından dolayı kutladı. Bozbey Gezi olaylarının bir çok kesime büyük dersler verdiğini söyleyerek, yöneticilerin bunu iyi anlamasını istedi. Bozbey “Gezi en çok da yöneticilere ders verdi. Dayatmalarla, oldu –bitti ile bir yere varılamayacağını gösterdi,” diye konuştu. Nilüfer’in bir demokrasi kenti olduğunu kaydeden Bozbey, bunun tüm Türkiye’ye örnek olmasını istedi. Başkan Bozbey sanata ve sanatçının her zaman yanında olduklarını kaydetti.