Nilüfer Belediyesi’nden öğrenciye büyük destek

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla proje ve hizmetlerini sürdüren Nilüfer Belediyesi, üniversite öğrencilerinin beslenme sorununu gidermek üzere yeni bir çalışmaya imza attı. Nilüfer Belediyesi tarafından Uludağ Üniversitesi kampüsünde her sabah ücretsiz çorba dağıtımına başlandı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından üniversiteye kurulan merkezde 2 bin kişiye hijyenik ortamda çorba servisi yapılacak. 08.00 ile 10.00 arasında dağıtılacak çorbadan öğrencilerin yanı sıra akademik personel ve çalışanlar da yararlanabilecek.

Çorba servisinin ilk gününe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Öğrencilerle birlikte sıraya giren Bozbey, çorba içti  ve gençlerle sohbet ederek sorunları dinledi. Mustafa Bozbey kendisine yöneltilen bir soru üzerine “Öğrencilerin bizden en önemli talebi beslenme sorununa çözüm bulmamızdı. Onlara derse aç girmemeleri için sabahları çorba sözüm vardı.. Kısa sürede bu organizasyonu yaparak sözümüzde durmanın mutluluğu içindeyim. Gençler bizim gözbebeğimiz,” dedi.

Eğitim ve öğretim yılı boyunca devam edecek çorba servisinin bir başka noktası da Görükle’de olacak. Gelecek haftadan itibaren Görükle’de de ücretsiz çorba servisi başlayacak.

Nilüfer Belediyesi kısa süre önce de öğrencilere yönelik çamaşırhaneyi hizmete sokmuştu. Öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri çamaşırhaneden kimlik kayıtlarını yaptırdıktan sonra sadece deterjanlarını yanlarında getirerek kendilerine verilen jetonlarla ücretsiz olarak faydalanabiliyor.