Nilüferli öğrenciler Miyazaki’yi unutmuyor

Resim öğretmenleri Cengiz Çelik’in önderliğinde “Kiraz Çiçeğim Dr. Miyazaki” adı altında daha önce bir proje geliştiren 7. sınıf öğrencileri, Japon akranlarına ve yetkililere yollamak üzere yılbaşı tebrik kartları hazırlamışlardı. Öğrencilerin projesine Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi de ortak oldu. Japonya’da Tokai kenti ile kardeş şehir bağları bulunan Nilüfer Belediyesi kartları en doğru adreslere ulaştırdı. Daha sonra Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ve Tokai Watauchi Ortaokulu arasında kardeş okul ilişkileri başladı. Geçtiğimiz yılbaşında Japonya’dan gelen fotoğraflar Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ile Konak Kültürevi’nde sergilenirken, şimdi de Bursa’daki öğrenciler yaptıkları resimleri Japonya’ya gönderdi. Öğrenciler resimleri Nilüfer Kent Konseyi’nde gönüllü kültür elçisi olarak görev yapan Öğretmen Hirokato Anraku’ya teslim etti.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu bu çalışmaların iki ülke halkı arasında dostluğun, barışın güçleneceği adımlar olduğuna dikkat çekti. İki ülke arasında pek çok ortak nokta olduğu gibi kader ortaklığı da olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Dr. Miyazaki’yi Türk halkının unutmayacağını söyledi.

Hirokato Anraku da yapılan çalışmaların çok anlamlı olduğunu belirterek, Miyaziki’nin ölümsüzleştirilmesi adına çok önemli adımlar atıldığını kaydetti. Anraku, bu tür çalışmaların iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendireceğini kaydetti.