İpek Şehri’nden Nilüfer’e ziyaret

. Heyet Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını hayranlıkla takip ettiklerini bildirerek, deneyimlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti. Türkiye’nin olduğu kadar dış ülkelerdeki yerel yönetimlerin de ilgi odağı olan Nilüfer Belediyesi, bu kez Kosova’dan gelen konukları ağırladı. Kosova İpek Şehri yerel yöneticileriyle öğretmen ve okul yöneticilerinden oluşan bir heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey, “Kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz,” dedi. Bozbey, “İpek Şehri, kardeş şehrimiz ve birçok dostumuzun, atalarımızın olduğu bir yer. İpek Şehri’ni kardeş şehir olmasını arzu etmiştik ve ilişki başlattık. O bölgeye gittiğimizde duygusal anlar yaşadık. Orada Türk eserlerini görünce bu duygusallığımız daha da arttı,” diye konuştu.

İpek Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Şumbim Goşi de Nilüfer’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydeden Goşi, bu deneyimlerden yararlanmak istediklerini belirtti. Şumbim Goşi Nilüfer’deki okullara da hayran kaldıklarını kaydederek, birçok okulu kendilerine örnek aldıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Şumbim Goşi, Başkan Bozbey’e İpek Şehri’ni simgeleyen bir armağan takdim etti. Başkan Bozbey de ziyaretin anısına heyet üyelerine ayrı ayrı armağanlar sundu.