Başkan Bozbey’den Recep Altepe’ye ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Recep Altepe’yi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki makamında ziyaret etti.

Başkan Mustafa Bozbey ve Recep Altepe yeni dönemde birbirlerine başarı dileğinde bulunurken, Bursa’yı marka kent yapma konusunda hizmet için göreve geldiklerini ifade etti. Büyükşehir ve Nilüfer’in sorumluluklarının yeni yasa ile daha da arttığını kaydeden Başkan Bozbey, Bursa’yı örnek ve lider kent yapma idealiyle hizmete devam edeceklerini dile getirdi.

Başkan Bozbey’in üst üste dördüncü kez seçildiğinin altını çizen ve çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Recep Altepe, “Yeni dönem hem Bursa hem de Nilüfer adına hayırlı olsun. Bursa’da yerel yönetim anlamında Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında güzel bir birliktelik var. Yeni dönemde Bursa ve Nilüfer’de gelişim ve değişim devam edecek. Büyükşehir yasasıyla kırsal bölgelerde de artık hepimizin sorumluluğu oldu. Bursa’daki yerel yönetimler Türkiye’ye örnek teşkil ediyor. Artık kent denince akla Bursa geliyor. Bu kentin örnek ve lider olmasında tüm ilçe belediyelerinin de katkısı büyük. Bu dönemde de termal turizm, Uludağ ve kırsal kalkınma alanlarında pek çok önemli değişimler olacak,” dedi.

“Çevre konularında belediyeler lehine yetki devri isteyeceğiz”

Başkan Bozbey’in Nilüfer Çayı’nın temizlenmesi gerektiğini vurgulaması üzerine Başkan Altepe, “Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir yazı yazdık ve yarın bizzat başvuru yapacağız. Bursa’da İl Çevre Müdürlüğü’nün denetim ve uygulama yetkilerinin Büyükşehir ve ilçe belediyelerine verilmesini isteyeceğiz. Böylece denetim ve çalışmalar daha etkin olacak. Çevre konularında sorumlu olmadığımız konularda halk bizden hesap soruyor. O zaman uygulama ve denetimde de biz ön planda olmalıyız. Çevreye karşı hassasiyetimiz devam ediyor. Nilüfer Çayı’nı ve diğer dereleri temizleyecek proje üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Bursa’nın tüm dereleri temiz akacak. Valilik ve ilçe belediyeleri olarak denetimleri arttıracağız. Biz uluslararası konulara da duyarlı davranıyoruz. Örneğin 10 ülke ve 80 kenti ilgilendiren Tuna Nehri de temiz akmıyor ve Marmara Denizi’ni kirletiyor. Bu konuda da Marmara Belediyeler Birliği olarak gereken adımları atmaya hazırlanıyoruz,” diye kaydetti.

Ziyaret sonunda Başkan Bozbey Recep Altepe’ye, Nilüfer’i simgeleyen hediyelerin bulunduğu bir paket takdim etti.