Konak Kapalı Pazar Alanı’nda düzenlenen geceye ilgi büyük olurken, Karadenizliler oyun ve halaylarla gönüllerince eğlendi. Gecede birçok yöresel sanatçı sahne alarak katılanları coşturdu. Geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Geleneksel hale gelen Karadenizliler Gecesi'nin her yıl yapılmaya devam edeceğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Karadeniz’in mis kokulu dalgalarını bu gece Nilüfer’e taşıyoruz. Dile kolay 12 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Sizlerden gördüğümüz ilgi sayesinde Karadenizliler Gecesi’ni geleneksel hale getirdik. Her yıl sizler pazar alanımızı dolduruyorsunuz. Birliğin, beraberliğin, bir arada gülmenin, eğlenmenin, yeri geldiğinde de birlikte ağlamanın var olduğunu, içimizde olduğunu gösteriyorsunuz. Biz Nilüfer Belediyesi olarak, bu dayanışma ruhunu desteklemeye, kimseyi ötekileştirmeden, tüm kültürlere kucak açmaya devam edeceğiz. Bugün Nilüfer, 360 bine dayanan nüfusuyla, Türkiye’nin tüm renklerini, Anadolu’nun tüm güzelliklerini bağrında taşıyor. Nilüfer’deki bu kültür zenginliği gibi, bu zenginliğin bir parçası olan Karadeniz ruhunu da sonsuza dek sahiplenmek, yaşatmak bizim öncelikli görevimiz. Sanatçılarımız da bu geceyi Bursa’da, Nilüfer’de bizlerle birlikte yaşayarak Karadeniz’in esintisini buralara taşıyorlar. Onlara ve tüm katkıda bulunanlara da çok teşekkürler,” dedi.

Başkan Bozbey gecenin sonunda sahne alan sanatçılara çiçek vererek kutladı.