Nilüfer AGORA Çarşı kapılarını açtı

Nilüfer Belediyesi, nitelikli ve Türk çarşı kültürünü gelecek nesillere aktaracak önemli bir proje olan Agora Kapalı Pazar Alanı’nın açılışını yaptı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Davul zurna eşliğinde yapılan açılışta renkli görüntüler yaşanırken, Başkan Mustafa Bozbey konuşmasında yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Nilüfer Kent Meydanı’ndaki tamamlayıcıların bir bir hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Bozbey, “Nilüfer’de Kent Meydanı yıllardır süren bir özlemimizdi. Yıllardır kent meydanı projesinden bahsettik ve 1999 yılında meydan konusu daha ortada yokken biz bunu dile getirdik. Bu özlem, yıllardır özellikle resmi kurumlar arası sorunlardan dolayı gecikti. Çağdaş, modern yapısıyla Bursa’nın vitrini haline gelen Nilüfer’de uygulanan projeler Bursa’ya, Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Her yıl artan nüfusuyla hızla büyüyen Nilüfer’de kurum olarak, insan öncelikli projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Her yıl nüfus artıyor ve yılda 36 bin göç alan Bursa’da 24 bin insan, Nilüfer’e geliyor. Biz de artan nüfusa göre Nilüfer’de yurttaşlarımızın nefes alabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın, her türlü ihtiyaçlarını da karşılayabilmeleri için planlamalar da yapıyoruz. Nilüfer, daha şimdiden Bursa’nın merkezi konumuna geldi,” dedi.

Kent yöneticisi olarak toplumun tüm ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için çalıştıklarını ifade eden Bozbey, “Belediye hizmet binamız, Nilüfer Nikâhevi, Nilüfer Agora, Cengiz Göllü Spor Salonu gibi unsurlarıyla, kamu binalarının da yer aldığı düşünülürse, “Meydan” kelimesi burada, tam anlamıyla karşılığını bulacak. Yaratacağı sosyal ve ticari hareketlilik ile kent merkezinin önemli bir tamamlayıcısı olacak. 2011’in Ocak ayında temelini attığımız bu projeye şehir meydanı, çarşı, pazar yeri anlamına gelen Agora adını verdik. Vatandaşların haftanın 7 günü, ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi bir arada bulabilecekleri bir merkez oluşturduk. Burası Bursa’nın tarihi yüzüne ait bir çarşı olan Uzun Çarşının, kentin yeni merkezindeki, Nilüfer’deki modern karşılığı oldu. Nilüfer Agora; projesiyle olduğu kadar yapılış biçimiyle de örnek alınması gereken bir projedir” diye konuştu.

Agora’da Türk geleneğinde önemli bir yere sahip olan çarşı ve esnaf-müşteri kültürünü yaşatmak ve geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Bozbey, “AVM kültürünün ağır bastığı günümüzde, bizler eski günlerdeki bakkal amcaların, mahalle manavının, kasabının halkla olan yakın ve samimi ilişkisini özledik. AVM’lerde insanlar arasında sıcak ilişki yok. Biz AVM’lere karşı Agora diyoruz. Burada karşılıklı alışverişin tadı çıkarılacak. Biz istiyoruz ki esnaf ve halkın arasında eski günlerde olduğu gibi sıcak bağlar kurulsun, güvenilir ve samimi ilişkiler yaşansın. Nilüfer Belediyesi olarak biz, her zaman küçük ve orta ölçekli işletmelerin yanındayız. 10 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan Agora’da 194 adet dükkanımız mevcut. Şuanda yüzde 70’i aktif olan dükkanlarımızın tamamı kiralandı. Hemen yan tarafımızda bulunan İhsaniye Pazaryerimizin altında faaliyete geçen kapalı otoparkımız da gelen müşterilerin otopark ihtiyacına cevap verecek. Önümüzdeki Ramazan ayı boyunca da Ramazan eğlencelerimizin bir bölümü burada yapılacak” şeklinde konuştu.

Agora Kapalı Pazar Alanı Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Yıldırım, Başkan Bozbey ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu proje Uzun Çarşı’nın küçük bir örneğidir. Burada ahilik (esnaf) geleneğini ve sıcak ilişkilerin yaşanacağı bir ortam sağlandı. Çarşılar kısa sürede değil, uzun süreçte çekim alanı oluyor. Agora’nın da biz önümüzdeki süreçte Nilüfer ve Bursa için çekim merkezi olacağını düşünüyoruz,” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi Başkan Bozbey ve diğer davetliler kesti. Açılış sonrası esnafı tek tek ziyaret eden Başkan Bozbey, Hayırlı olsun dileklerini iletirken kadın derneklerinin temsili kına gecesine de katıldı.

Linet coşturdu

Açılışın ardından sevilen sanatçı Linet sahne aldı. Söylediği şarkılarla izleyenleri coşturan Linet, seslendirdiği slow parçalarla da romantik anlar yaşattı. Bursa ve Nilüferliler’in büyük ilgi gösterdiği konser sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Atakan Çorbacı ünlü sanatçıya çiçek vererek performansından dolayı kutladı. Konser sırasında Başkan Bozbey, doğum günü olan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz’e alanda pasta keserek hoş bir sürprize de imza attı.