Nilüfer Ramazan’da dolu dolu geçecek

“Ramazan geldi hoş geldi, Nilüfer’e şenlik geldi” sloganıyla son yıllarda Ramazan Ayı gecelerine farklı bir soluk getiren Nilüfer Belediyesi, Eker Parkı’nda kurulacak sabit Ramazan Sokağı, Nilüfer Agora ve gezici ramazan sahnesinde düzenlenecek etkinliklerle Ramazan gecelerine renk katacak. Barış ve kardeşliğin simgesi olarak Nilüfer’de temelleri atılan Anadolu Arastası projesine üye hemşeri dernekleri de Türkiye’nin kültür mozaiğini Eker Parkı’na kurulacak Ramazan Sokağı’na taşıyacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 45 hemşeri derneğinin açacağı stantlarla gelenek, görenek ve mutfak kültürleri Nilüfer’de tanıtılacak. Kurulacak sahnede 25 derneğin yöresel etkinliklerinin ağırlanacağı Ramazan Sokağı’nda her gece birbirinden eğlenceli etkinlikler yer alacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenecek ramazan eğlenceleri kapsamında Anadolu Arastası Dernek Toplulukları gösterileri, Karagöz-Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Ateşbaz, Meddah, Fasıl ve sihirbaz gösterileri Ramazan gecelerini renklendirecek. Geleneksel gösterilerin yanı sıra birbirinden ünlü isimler de Ramazan Sokağı sahnesinde Nilüferlilerle buluşacak. Klasik Türk müziğinin önemli eserlerini ustaca seslendiren İncesaz Grubu’nun 28 Haziran’da müzik dinletisiyle açılışı yapılacak olan Ramazan Sokağı, Zekai Tunca, Mercan Dede ve Ahmet Özhan gibi usta isimleri ağırlayacak. Sema gösterilerinin de yer alacağı sokakta tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu yönetmen Mehmet Esen de geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunacak. Son yıllarda tiyatro oyunculuğuyla dikkatleri üstüne çeken Kubilay Tuncer de katılımcılara unutulmaz dakikalar yaşatmak için hazırlanıyor.

Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelere Ramazan gecelerinde neşe taşıyacak. 29 Haziran’dan itibaren gezici bir sahne ile Nilüfer ilçe sınırları içindeki mahallelerde gösteriler organize eden Nilüfer Belediyesi, iftar yemeği ikramından sonra kadrosunda Arzu Yanardağ, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Müfit Kayacan, Sezer Soykök ve Ferda Çakırel’in bulunduğu İyifikir Tiyatro ekibinin “Kanlı Nigâr” ortaoyunu sahneleyecek. Gezici Ramazan programında ayrıca ramazan konserleri ve ramazan eğlenceleri de yer alacak. Gezici Ramazan etkinlikleri toplam 25 noktada yapılarak Nilüfer’in farkını yine gözler önüne serecek.

Önümüzdeki günlerde açılışı yapılması planlanan Nilüfer Agora da Ramazan Ayı’nda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Nilüfer Agora’da 28 Haziran Cumartesi günü İyifikir Tiyatro ekibinin “Kanlı Nigar” oyunuyla başlayacak etkinlikler dizisi 1 Temmuz Salı Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri, 4 Temmuz Cuma ramazan eğlenceleri, 11 Temmuz Cuma Hüseyin Taşçeşme Türk Sanat Müziği Konseri, 18 ve 25 Temmuz tarihlerinde ramazan eğlenceleriyle son bulacak.

Geleneksel ramazan kültürünün yaşatılması için düzenlenen etkinlikler 28 Haziran’dan itibaren; iftardan yarım saat sonra başlayacak ve teravihe kadar sürecek.

Bu arada Nilüfer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan’da ihtiyacı olanlara erzak dağıtımının yanı sıra iftar yemeği de düzenliyor. Nilüfer’in köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerleri ağırlıklı olmak üzere birer akşam, toplamda 10 bin kişiye iftar verecek olan Nilüfer Belediyesi, yaklaşık 10 bin aileye de erzak dağıtımı gerçekleştirecek. Ayrıca her akşam bir mahalledeki tüm camilerde teravih sonrasında tatlı dağıtımı yapılacak.

Nilüfer’de bulunan tüm camileri yılda dört kez temizleyen Nilüfer Belediyesi, bu çalışmaya Ramazan ayı öncesinde hız verdi.