Nilüfer’de Ramazan coşkusu İncesaz’la başladı

“Ramazan geldi hoş geldi, Nilüfer’e şenlik geldi” sloganıyla Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan Nilüfer Belediyesi, İzmir Yolu Eker Parkı yanında sabit Ramazan Sokağı kurdu. Ramazan Ayı’nın ilk iftarının ardından Nilüferlilerin akın ettiği Ramazan Sokağı’nın açılışında, klasik Türk müziğinin önemli eserlerini ustaca seslendiren İncesaz Grubu katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Solistliğini Ezgi Köker’in yaptığı İncesaz Grubu sesiyle dinleyiciyi büyüledi.

Bursa’da Ramazan eğlencelerine farklı bir soluk getiren Nilüfer Belediyesi, kurulan Ramazan Sokağı ile Kafkaslardan Batı Trakya’ya kadar Anadolu mozaiğini Nilüfer’e taşıdı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 45 hemşeri derneğinin açtığı stantlarla gelenek, görenek ve mutfak kültürleri Nilüfer’de tanıtıldığı Ramazan Sokağı’nın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm Müslüman âleminin Ramazan Ayı’nı kutladı. Başkan Bozbey, “Burada Ramazan boyunca her akşam hem Ramazan’ın keyfini çıkartacağız aynı zamanda da yurdumuzun dört bir yanından gelen ürünlerin de tadını çıkartacağız. Bu eğlencelerin yapılmasının, bu statların kurulmasının ayrı bir amacı da yurdumuz o kadar güzel o kadar nitelikli, o kadar harika bir ülkeye sahibiz ki köyünden köyüne dahi farklı kültürleri içeriyor. O damak tatlarını, yurdumuzun bin bir çeşit rengini burada bu alanda göreceğiz” dedi.

Barış ve kardeşliğin simgesi olarak Nilüfer’de temelleri atılan Anadolu Arastası projesine üye 45 hemşeri derneği açtığı stantlarla gelenek, görenek ve mutfak kültürlerini Nilüfer Belediyesi Ramazan Sokağı’nda tanıtacak. Kurulan sahnede 25 farklı derneğin yöresel etkinliklerinin ağırlanacağı Ramazan Sokağı’nda her gece birbirinden eğlenceli etkinlikler yer almaya devam edecek.

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenecek ramazan eğlenceleri kapsamında Anadolu Arastası Dernek Toplulukları gösterileri, Karagöz-Hacivat, Aşuk ile Maşuk, Ateşbaz, Meddah, Fasıl ve sihirbaz gösterileri Ramazan gecelerini renklendirecek. Ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelere Ramazan gecelerinde neşe taşıyacak.  Gezici bir sahneyle Nilüfer ilçe sınırları içindeki mahallelerde gösteriler organize eden Nilüfer Belediyesi, iftar yemeği ikramından sonra kadrosunda Arzu Yanardağ, Umut Oğuz, Hilmi Erdem, Müfit Kayacan, Sezer Soykök ve Ferda Çakırel’in bulunduğu İyifikir Tiyatro ekibinin “Kanlı Nigâr” ortaoyunu sahneleyecek. Gezici Ramazan programında ayrıca Ramazan Konserleri ve Ramazan Eğlenceleri de yer alacak. Gezici Ramazan Etkinlikleri toplam 25 noktada yapılarak Nilüfer’in farkını yine gözler önüne serecek.

Geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla açılışı yapılan Nilüfer Agora da Ramazan Ayı’nda çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Nilüfer Agora’da 28 Haziran Cumartesi günü İyifikir Tiyatro ekibinin “Kanlı Nigâr” oyunuyla başlayacak etkinlikler dizisi 1 Temmuz Salı Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Konseri, 4 Temmuz Cuma Ramazan Eğlenceleri, 11 Temmuz Cuma Hüseyin Taşçeşme Türk Sanat Müziği Konseri, 18 ve 25 Temmuz tarihlerinde ramazan eğlenceleriyle son bulacak.

Geleneksel Ramazan Kültürünün yaşatılması için düzenlenen etkinlikler; iftardan yarım saat sonra başlayacak ve teravihe kadar sürecek.