2012 Karikatür Hizmet Ödüller sahiplerini buldu

Konak Kültür Evi’nde düzenlenen davette karikatür sanatı ve karikatürcülüğün gelişmesine katkıda bulunmaları nedeni ile ödüle layık görülen karikatür sanatçıları Ahmet Esmer ve Kamil Masaracı’nın eserlerinin yer aldığı sergi düzenlendi. Sergi ve ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, yıllardır bu sanatı icra eden ve özellikle Balıkesir’de karikatürcülüğün gelişmesinde büyük emeği bulunan Ahmet Esmer ile bir karikatürist olarak köşesine çekilmeyip, Anadolu’nun birçok yerinde karikatür evlerinin açılmasına önderlik eden Kamil Masaracı’yı ödüle layık gördüklerini söyledi.

60 yıldır karikatür sanatına hizmet eden ve fotoğraf kolajlı karikatürleri ile karikatürcülüğe yeni bir bakış açısı katan Balıkesirli karikatür ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer, Anadolu Karikatürcüler Derneği’nin kendisini ödüle layık görmesinden onur duyduğunu söyledi.

Karikatürcülüğün Türkiye’deki gelişimini de değerlendiren Esmer, toplumun içinde yaşayan, yaşamın içinden bir insan olan karikatürcünün de değişimlere ayak uydurduğunu, dünya çapında ödül alan karikatürcülerin kendisini çok mutlu ettiğini ve karikatürcülüğün geleceği açısından umutlu olduğunu söyledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından Beşevler Gençlik Merkezi’nde çocuklara yönelik düzenlenen karikatür kurslarının kendisini çok etkilediği söyleyen Karikatür sanatçısı Kamil Masaracı ise “Bursa’dan önümüzdeki yıllarda çok başarılı karikatürcülerin çıkacağına eminim,” dedi.

Karşısındakine en net, en basit ve en güçlü ifadelerle anlatım sağlayan karikatür sanatçılarına destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, “Düzenlediğimiz kurslarda karikatür eğitimi alan çocuklarımızın düşünen, eleştiren, sanata inanan gençler olarak toplumumuzun çağdaşlaşmasına katkı sağlayacaklarına eminim,“dedi ve ödül alan sanatçıları kutladı.