Klasik müziğin ustalarından “romantik bir gece”

Her biri kendi enstrümanlarında virtüoz olan dünyaca ünlü sanatçılar, Romantik Dönem bestecilerinin eserlerinden oluşan trio repertuvarının seçkin örneklere hayat verdi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer-Sanat Kış Sezonu'nun son konserinde Alman Besteciler J.Brahms, F. Mendelssohn ile Rus Besteci S.Rachmaninov’un eserlerine yer veren üçlü, bu özel konserle Nilüferliler'e uzun süre hafızalarda kalacak bir müzik ziyafeti sundu.

Klasik batı müziğinde 1820-1900 yıllarında etkili olan ve müzikte kalıpların yıkılıp, yerine daha özgür bir anlayışla ortaya çıkan bestelerin halk tarafından da kabul gördüğü romantik dönemin eserleri Nilüferlileri de etkiledi. Konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlanırken, Avrupa ülkelerinden Nilüfer Belediyesi’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen Türk kökenli milletvekilleri de dinleyenler arasında yer aldı. Almanya’dan gelen konuklardan yönetmen Handan Öztürk tarafından da sanatçılara çiçek sunuldu.