Ulu Önder Atatürk Nilüfer’de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76’ıncı yıldönümünde, Nilüfer’de duygu yüklü bir tören düzenlendi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine katılım büyük oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi personeli ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyespor yönetimi ve sporcuları da hazır bulundu.

Atanın büstüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saat 09.05’te çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için açılan anı defterini imzaladı.

Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye’den şiiri ile sözlerine başlayan Başkan Bozbey duygularını, “10 Kasımlarda, yokluğunu derinden hissediyoruz. Ve biliyoruz ki; yüreğimizdeki hiçbir boşluk, yokluğun kadar derin değil,” şeklinde ifade etti.

76 yıl önce aramızdan ayrılan dünyanın en önemli liderlerinden biri olan Atatürk’ün cumhuriyetçiliği, halkçılığı, milliyetçiliği, laikliği, devletçiliği ve inkılapçılığı bizlere miras bıraktığını belirten Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu odak noktalarının içini, kısacık bir zaman diliminde köklü devrimlerle doldurdu. En önemlisi, güzel ve rahat günlere inancını, yılmamayı ve bu ülkede yaşayanların bir gün, mutlaka, özgürlüklerini sahipleneceği duygusunu aşıladı. ‘Özgürlük olmayan bir ülkede, ölüm ve çöküntü vardır. Her ilerlemenin ve her kurtuluşun anası özgürlüktür’ dedi. Ve Cumhuriyet’i, demokrasinin tek ve en gerekli koşulunu bizlere armağan etti. Çünkü Cumhuriyet olmadan demokrasi olmazdı. Cumhuriyet olmadan özgürlük olmazdı. Cumhuriyet olmadan barış da olmazdı. Biz de Nilüferliler olarak, demokrasi, özgürlük, katılımcılık, sosyal belediyecilik, eşitlik ve vicdan diyoruz. Biz de Nilüferliler olarak, inadına barış diyoruz.”

“Senin kısa yaşamında bu ülkeye kattığın değerleri, ölümünün ardından geçen 76 yılda bir adım ileriye götürebildik mi?” diyen Başkan Bozbey, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın Mustafa Kemal şiirini okuyarak sözlerine son verdi.

Nilüfer Belediyesi personeli ve katılımcılar törenin ardından Atatürk büstünü kasımpatı çiçekleriyle donattı.

Ulu Önder Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki tören alanına konulan anı defterine de vatandaşlar gün boyu duygularını ve Ata’ya özlemlerini yazdı.