Karar alma süreçlerine vatandaşları da dâhil etmek isteyen Nilüfer Belediyesi, Nilüfer’in belirlenen bölgelerinde yapılması planlanan kentsel yenileme çalışmalarının ilk etabında yer alan Esentepe Mahallesi sakinleriyle gerçekleştirdi. Esentepe Mahalle Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemenin gerekliliklerini anlattı. Nilüfer’de yenileme alanları olarak bölgeler belirlediklerini söyleyen Başkan Bozbey, Esentepe Mahallesi’nin de kentsel yenilemeye ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Esentepe Mahallesi sakinleriyle uygulama öncesinde birlikte karar almak istediklerini, sürecin her aşamasında ve kararlarda vatandaşın katılımını esas aldıklarını vurgulayan Bozbey, “Burada yapacağımız uygulama kentsel yenileme uygulamasıdır. Uygulama sonucunda gülümseyen bir Nilüferli ve gülümseyen bir bölge oluşturmanın da tanımını hep birlikte yapmış olacağız. Hem planlamada hem diğer konularda sizlerin içinde olduğu bir anlayışla bu bölgede yaşanabilir mekânların oluşturulmasını hep birlikte sağlayacağımızı umut ediyorum. Bu uygulamada vatandaş kazanmalı, kamu kazanmalı ve tabi ki yatırımcı da kazanmalıdır. Bu üçünün kazançlı olduğu yerde biz varız. Başkası da mümkün değil. Biz bu üçünün de kazandığı bir planlama bölgesi hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.

Vatandaşların “Ben ne alacağım?” kaygısı içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Biz bir yola çıkıyoruz. Bu yolculukta herkes taşın altına elini koyacak. ‘Biz yaptık, siz de kabul edeceksiniz’ diyenlerden değiliz. Onun için yola çıkışımızı sizinle paylaşmak için toplandık. Bu yolculuğun sonucunda herkesin gülümsemesini sağlayacak bir amacımız var. Bizim derdimiz herkesin fikrini söylediği, ortaklaştırılmış bir kararın çıkması. Herkes bu evleri kendi emeğiyle yaptı. Kimsenin aklına ‘Bizim emeklerimiz boşa gidecek’ diye bir şey gelmesin,” dedi.

Mudanya Yolu-Tuna Caddesi ve Gökkuşağı Konutları sınırlarında kalan toplam 60 bin 330 metrekare alanda yapılması planlanan kentsel yenileme çalışması, Esentepe Mahalle Komitesi ile mahalle sakinlerinin yapacakları toplantılar sonucunda alınacak ortak kararla hayata geçirilecek.