Bursa Derbisi Nilüfer’in

Türkiye Kadınlar Voleybol Ligi’nin iddialı takımlarından Nilüfer Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu. Cengiz Göllü Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya Nizetich, Dilara, Pınar, Gizem, Ruseva ve Herrera altılısıyla başlayan Nilüfer Belediyespor, ilk teknik molaya 3-8, ikinci teknik molaya da 8-16 önde gitti.

Dilara, Ruseva ve Herrera ile üst üste sayılar alan Nilüfer Belediyespor farkı açarak ilk seti 16-25 kazandı.

İkinci sete istediği gibi başlayamayan yeşil mavi beyazlılar, ilk teknik molaya 8-4 geride girdi. Moladan sonra Herrera ve Dilara’nın etkili smaçlarıyla skor üstünlüğünü eline geçiren Nilüfer Belediyespor, oyunun son bölümlerinde yaptığı servis hatalarıyla rakibinin maça ortak olmasına neden oldu. Skoru 24-24’e getiren Büyükşehir Belediyespor setin uzamasını sağladı.  Büyükşehir Belediyespor, Herrera’nın smaçlarına engel olamayınca Nilüfer Belediyespor ikinci seti de 24-26 önde tamamladı.

Üçüncü sete rahat başlayan Nilüfer Belediyespor, Ruseva’nın etkili blokları ve rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek ilk teknik molada 3-8 öndeydi. Farkı git gide açan Nilüfer Belediyespor, seti 14-25, karşılaşmayı da 3-0 kazandı.

Bozbey’den galibiyet pozu

Maçtan sonra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sahaya inerek oyuncuları ve teknik kadroyu performanslarından dolayı tek tek kutladı. Bozbey, takımla birlikte bir de galibiyet pozu verdi. Maçta takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar da Nilüfer Belediyespor’u yanlarına çağırarak takımlarını alkışladı.