Bozbey en başarılı belediye başkanı

Mart 2014 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk kez gerçekleştirilen Andy-Ar araştırmasının sonuçları, belediye başkanlarının 9 aylık karnelerini ortaya koydu. 12 Aralık 2014 ile 15 Ocak 2015 tarihleri arasında 30 büyükşehirde 27 bin 356 kişiyle yapılan anketlerde belediye başkanlarının 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra geçen 9 aylık dönemdeki performansları analiz edildi. Bursa'da ise en çok beğenilen belediye başkanı %52.9 ile Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey oldu. Başkan Bozbey’in ardından %51’lik oranla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ikinci, %47.3’le yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali üçüncü sırada yer aldı. Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız %45.9’la dördüncü, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da %43.3’le beşinci sırada yer buldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye genelindeki sıralamada da ilk 10’da yer alırken, Andy-Ar Sosyal Araştırma Merkezi özelikle seçimler öncesindeki araştırma sonuçlarıyla en yakın tahminlerde bulunan kurumlardan biri olarak değerlendiriliyor.