Başarılı engelli sporcular ödüllendirildi

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda birçok başarı elde eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) sporcuları, 2014 Yılı Başarı Ödülleri Töreni’nde, yıl içinde gösterdikleri performanslardan dolayı ödüllendirildi. Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Abdullah Çetin, GESF Başkan Yardımcısı Hasan Duman, BUGES Başkanı Ali Genç ile birçok sporcu ve aileleri katıldı.

Nilüfer’i eğitim, bilim, kültür, sanat, spor kenti yapma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bu anlayışla değişik branşlarda birçok başarının altına imza attık. Spor tesisleri yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’de jimnastik salonunu yapan tek kurum Nilüfer Belediyesi’dir. Jimnastik yapan sporcunun başarılı olmaması mümkün değildir. Dünya da bunun birçok örneği var. Atletizmle ilgili de pist yapma hedefimiz var,” diye konuştu.

BUGES’in başarılarıyla gururlandıklarını belirten Bozbey, “Bizim amacımız BUGES’in kısa sürede ulusal ve uluslararası elde ettiği başarıları kalıcı kılmaktır. Başarı grafiğini gittikçe yükselten konuma getirmektir. Bu anlamda Nilüfer Belediyespor’a, destek veren firmalara ve sponsorlara ve özel çabalarından dolayı Ali Genç’e teşekkür ediyorum. Her biri altın değerinde olan sporcularımızı kutluyorum. Onlar sayesinde nice başarılara imza atacağımıza inancım tamdır,” dedi.

GESF Başkanı Abdullah Çetin de, Nilüfer Belediyesi’nin diğer yerel yönetimlere örnek olacak çalışmalara imza attığını belirterek, BUGES’in görme engelliler için lokomotif olduğunu söyledi. Güçlü altyapıların olması gerektiğini vurgulayan Çetin, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Kulüp çalışmaları hakkında bilgiler veren BUGES Başkanı Ali Genç ise, 2015 yılında ulusal ve uluslararası düzeydeki başarıları artırmak istediklerini söyledi. ‘Yılın sporcusu’ seçilen sporculara ve diğer başarılı sporculara, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, GESF Başkanı Abdullah Çetin ve Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, plaket ve hediyelerini verdi.

GESF Başkanı Çetin, desteklerinden dolayı Başkan Bozbey ve Karamık’a Milli Takım forması ve GESF flaması verdi. Engelli sporuna destek veren diğer kişi, firma, kurum, kuruluş ve spor muhabirlerine de teşekkür plaketi verildi.

Şampiyonluk kupasını aldılar

Üst üstte dört yıldır Futsal B2/B3 1. Ligi'nde rekorları alt üst ederek yenilgisiz şampiyon olan BUGES Takımı da madalyalarını ve şampiyonluk kupasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve GESF Başkanı Abdullah Çetin’in elinden aldı.