Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne yeni başkan

Kadınların sosyal yaşamda daha çok yer alabilmesi ve kadın haklarının savunulması için çalışmalar yürüten Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Konak Kültürevi’nde yapılan Genel Kurul’da Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay ve Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi gönüllüleri katıldı. Meclis Divan Kurulu’nun oluşturulmasından sonra söz alan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, kurulduğu günden bu güne kadınların özgürce kendilerini ifade edebildikleri yer olan Kadın Meclisi’ni çalışmalarından dolayı kutladı. Kadın Meclisi Kolaylaştırıcısı Elif Yuvayapan Soner de yaklaşık 10 yıldır grubun kolaylaştırıcılığı görevini yaptığını belirterek Kadın Meclisi’nin her geçen gün büyüdüğünü kaydetti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Eski Başkanı Emel Helvacı’nın geçmiş dönem faaliyet raporunun okumasının ardından seçime geçildi. Tek aday olarak seçime katılan Nebahat Ulugül katılımcıların desteğini alarak Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı seçildi.

Geçtiğimiz dönem, Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten Nebahat Ulugül, “Uzun yıllar modacılık yaptım. Bursa’ya döndüğümde Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde gönüllü olarak çalışmaya başladım. Çok sayıda atölye kurarak kadınların el becerilerini geliştirmek için çabaladım ve bundan sonraki başkanlık sürecinde de kadınlara yönelik çalışmaların altına gönüllülerimizle birlikte imza atmak için buradayım,” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Aysel Okumuş ve Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay, bir önceki dönem başarılı çalışmalar ortaya koyan Emel Helvacı ve Yönetim Kurulu üyelerine plaket vererek teşekkür ettiler.