Haksız otopark uygulaması Belediye Meclisi’ne taşındı

Nilüfer Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısına Büyükşehir Belediyesi’nin işletmesini BURBAK AŞ.’ye verdiği, caddelerdeki otopark uygulaması damgasını vurdu. Meclis toplantısında gündeme geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’nin yollarda park eden yurttaşlardan otopark bedeli alma yetkisi olmadığını söyledi. Halktan zaten ‘altyapı katılım payı’ adı altında otoparklar için ücret alındığını hatırlatan Başkan Bozbey, bu konuda yargıya gideceklerini belirtti. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Siz altyapı katılım payı bedelini zaten alıyorsunuz. Oradan mükerrer gelir elde etme yasal değildir, o zaman haraca girer. Bu konuda da yasal başvurumuzu yaptık.”

Konuyu 6-7 aydır araştırdıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak, “Gelin demokrasi meydanı adını verdiğimiz FSM’deki alanın altına veya FSM’deki kademeli alana otopark yapın, işletin parasını da alın. Otopark yapmak bu demektir,” sözleriyle otopark için yer gösterdi.

Başkan Bozbey, Belediye Meclisi’nde BURBAK emekçilerinin bir sorununu da dile getirdi. Nilüfer Belediye Meclisi’nin Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi ve aynı zamanda BURBAK Yönetim Kurulu Başkanı olan İsmail Hakkı Kavurmacı’ya seslenen Bozbey, “Madem emekçinin haklarını savunuyoruz diyorsunuz, çalışanların uzun süredir bekledikleri mesai alacaklarını neden vermiyorsunuz?” diye konuştu.

Kent Ormanı’nın takipçisiyiz

Nilüfer Belediyesi’nden alınarak Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Atatürk Kent Ormanı’nın da takipçisi olduklarını belirten Başkan Bozbey, “Kent Ormanı’nı takip ediyoruz, orada herhangi bir ticari faaliyet olduğunda halkı bilgilendirip gerekirse protestolarımızı sürdüreceğiz. Atatürk Kent Ormanı’nın olduğu yer mesire alanıdır ticaret alanı değildir. Ancak daha önce ‘Orası mesire alanı, sadece güzelleştireceğiz’ beyanları verenlerin devir işleminin hemen akabinde ‘Oraya kayak pisti yapacağız’ demeleri, oranın ticaret alan yapılacağının belirtileri. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz, orada bir şey yapılırsa Nilüfer Belediyesi olarak dava açacağımızı beyan ediyoruz,” diye konuştu.

İlginç bir detaya da dikkat çeken Başkan Bozbey, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kent Ormanı’nı Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini daha kısıtlayıcı bir şekilde yaptığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’ne güvenmediklerini de açıkça ortaya koyarak bunu yapmışlardır. Kendi Bakanlığı dahi güvenmiyorsa Büyükşehir Belediyesi’nin oraya ne yapacağını siz düşünün,” diye konuştu.

Kent Ormanı’ndaki talan iddiasına da tepki gösteren Bozbey, “Orada otel yapılacağı söyleniyor. Talan esas şimdi yapılacak onu takip edeceğiz,” dedi.

“Muhtarlara baskı yapmayın”

Adalet ve Kalkınma Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ve yöneticilerin muhtarlara baskı yaptığını da gündeme getiren Mustafa Bozbey şöyle konuştu:  “Muhtarlara ‘Bize başvuracaksınız, biz destek vermezsek bir şey yapamazsınız, Nilüfer Belediyesi bir şey yapamaz’ şeklinde sözler söylenmiş. Herkes işini yapsın biz işimizi yapıyoruz. Muhtarlarımız hiçbir zaman tehdit edilemez.”

“At eti skandalı aydınlatılsın”

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirilen at eti skandalına da değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki tüm restoranların zan altında bırakıldığına dikkat çekti. Bozbey “Bir kişinin yaptığı hatayı diğerlerine yüklemenin anlamı yok. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın at eti skandalı ile ilgili sorumlu işletmeyi açıklamasını bekliyoruz. Halen tık yok, hadi açıklasınlar kim hangi firma kullanmış. Niye bütün FSM’deki işyerlerini zan altında bırakıyorsunuz?” diye konuştu.

Milletvekillerine çağrı

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde TBMM’de temsil edilen parti gruplarına oda ayırdıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, milletvekillerinin bu odaları kullanarak halkla bir araya gelmelerini istedi. CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’ın gelen randevu taleplerini olumlu karşılayarak yurttaşlarla Halk Evi’nde buluştuğunu söyleyen Bozbey, “Diğer partilerimizin de aynı hassasiyeti göstermelerini arzu ediyoruz. Burası demokrasi alanıdır burada grubu bulunan siyasi partilerin üçünün de grup odaları var. Gelip Nilüfer Belediyesi’nde, halkın evinde çalışmalarını rahatlıkla yürütebilirler,” dedi.