Bozbey muhtarlarla buluştu

Konak Olimpik Restorant’ta düzenlenen toplantıya Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda muhtar katıldı. Muhtarlara 2011 yılı çalışma raporu ve bu yıl yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, herkesin amacının Nilüfer’e hizmet olduğunu dile getirdi.

Nilüfer Belediyesi olarak her bölgeye eşit olarak hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Birçok yerde Özel İdare veya Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olmasına rağmen Nilüfer Belediyesi olarak destek olmaya çalışıyoruz. Mahalle Komiteleri sizlerin işini kolaylaştıracak ve sizlerle bizim aramızda köprü olacak. Nilüfer’i birlikte planlayacağız ve birlikte hizmet üreteceğiz. Mahalle Komitelerini oluşturmadaki temel anlayışımız halkın mahallesine sahip çıkması ve duyarlı olmasıdır. Bu sistem bir süre sonra yerel yönetimler yasasına girecektir. Çünkü demokrasinin gelişmesi buralarda olacak,” dedi.

Nilüfer’in sürekli gelişen ve genişleyen kent olduğunu dile getiren Başkan Bozbey, “Yeni kurulan mahalleleri tekrar planlayarak ona göre hizmet vereceğiz. Mahalleleri planlarken nüfus yoğunluğunu dikkate alıyoruz. İlgili ekiplerimiz mahalle muhtarıyla iletişim halinde olmalı. Bu yıl hizmetleri yine adil şekilde yapacağız,” diye kaydetti.

Muhtarların sıkıntılarına da kulak veren Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşlardan kiraladıkları veya satın aldıkları gayrimenkullerin durumu hakkında Nilüfer Belediyesi’nden bilgi almalarını da istedi.