Başkan Bozbey üniversiteli öğrencilerle buluştu

Nilüfer Belediyesi, üniversite öğrencilerinin de sesine kulak veriyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarını daha rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için gereken desteği veren Nilüfer Belediyesi onların şikayet ve önerilerini de dikkat alıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu amaçla Uludağ Üniversitesi Topluluk Öğrencileri ile bir araya geldi.

Katılımın oldukça fazla olduğu buluşmada konuşma yapan Bozbey, "Biz Nilüfer Belediyesi olarak öğrencilerimize çok önem veriyoruz. Öğrenciler bizim için hem misafir hem ev sahibi. Görükle Atatürk Caddesi’ni öğrencilerimize göre yeniledik. Bundan da önemlisi sizin huzurlu ve güvenli bir şekilde eğitim hayatını sürdürebilmeniz. Öğrencilerimizin görüşleri bizim için çok önemli. Her konuda sizden öneriler ve şikayetler bekliyoruz. Görükle'den Üniversiteye bisikletle ulaşım için karşılıklı iki bisiklet istasyonu ve kesintisiz bisiklet yolu yapacağız. Bu kent hepimizin arkadaşlar. Sizlerden istediğimiz yaşadığınız kentin sorunlarını bilmeniz, bizimle paylaşmanız. Birlikte çözümler üreteceğiz" dedi.

Taleplerini ilettiler
Bozbey'in öğrencilerin şikayetlerini dinlemek istemesi üzerine Uludağ Radyo Televizyon Topluluğu'nu temsilen konuşma yapan Topluluk Başkan Yardımcısı Mustafa Turhan, "Şu an Türkiye'de bir çok önemli üniversitenin kendilerine ait radyo yayınları var. Biz Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak ve Radyo Televizyon Topluluğu olarak üniversitemizin de bir radyo yayını olsun istiyoruz. Bu radyo yayını hem üniversitemiz öğrencilerinin üniversiteyi gerçek anlamda daha iyi tanımasını sağlayacak hem de her sosyal konunun öğrenciler tarafından bilinmesini sağlayacak. Ayrıca üniversitemizin de önemli bir sembolü haline gelecek. Bizim ihtiyacımız olan yalıtımlı, yayın yapmaya müsait üç bölmeli bir oda. Sizlerden beklentimiz daha sosyal bir üniversite olabilmek" diye konuştu.

Öğrencilerin taleplerini dinleyen Başkan Mustafa Bozbey daha sonra Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Bilim Kahramanları Yarışıyor” Turnuvası’nı ziyaret etti. Genç yeteneklerin yaptığı robotları inceleyen Bozbey, projeleri hakkında bilgi aldı.