CHP Nilüfer İlçe Yönetimi’nden Bozbey’e ziyaret

CHP Nilüfer İlçe yönetiminin ziyaretinde konuşan Bozbey, “ İl ve ilçe yönetimleri aday adaylarına eşit mesafede olmalıdırlar” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Ziyarette CHP’de yapılacak ön seçim konuşuldu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey CHP gibi sosyal demokrat bir hüviyete sahip partinin önseçim yapması kadar doğal bir şey olamayacağını söyledi. Bozbey önseçim öncesinde il ve ilçe yönetimlerinin aday adaylarına eşit mesafede durmasının önemine de dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ben bazı adayların toplantısına katıldığımda şunu söyledim. Burada kaç aday varsa tüm adaylar şu anda birbirlerine eşit uzaklıktadır,  il başkanı ve ilçe başkanları ile yöneticilerin,  üyelerin de her adaya yine aynı mesafede olduğunu biliyoruz, öyle de olmak zorunda. Sandıktan mutlaka aday adaylarından birileri ya sosyal ilişkilerinden, ya temsiliyetinden dolayı ya parti içindeki mücadelesinden dolayı öne çıkacaktır ve listede yer alacaktır. İnanıyoruz ki bir sonraki adım olan 7 Haziran seçimlerinde bu arkadaşlarımızın çoğu örgütün seçtiği adaylar olarak partiyi en şekilde temsil edeceklerdir.  Parlamentoda ülke adına kent adına çok önemli çalışmalar yürüteceklerdir.”

İl ve ilçe yönetimlerinin üyelere eşit mesafede durarak, üyelerin kendi özgür iradeleri ile adayları belirleme konusunda karar vermelerini sağlamalarının en önemli görevleri olduğunu söyleyen Bozbey  “Tüm ilçe başkanlığı ve il başkanlığı yöneticileri olarak sizlerin tüm üyelere ‘Biz aday adaylarına eşit mesafedeyiz. Sizin özgür iradenize güveniyoruz. Özgür iradeniz çerçevesinde de göstereceğiniz aday veya tercih edeceğiniz aday bizi temsil eden aday olacaktır’ diye söylemeniz gerekiyor. Böylece sağlıklı bir önseçim atmosferini oluşturmuş olursunuz” dedi. Başkan Bozbey ayrıca, ilçe Başkanı ve Yönetiminin bu süreçte Nilüfer Belediyesi’nin yerel yönetime katkılarını, başarılarını anlatmasının ve sahip çıkmasının da CHP’nin seçimlerde kazanacağı başarı için önemli olduğunun da altını çizdi.

“Kırgınlıklar olmasın”

Başkan Bozbey, aday adaylarının da önseçim sürecinde birbirlerine karşı tutumlarında dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Beklentimiz bu süreç içinde aday adaylarının birbirlerini asla kötülememeleri. Aday adaylarının birbirleriyle polemiğe girmemeleri konusunda bir uyarı yapma zorunluluğu oldu bunu da ifade ettim. Asla birbirleriyle değil yapacakları ile ilgili yapmak istedikleri ile ilgili ülkeye dair kente dair varsa projeleri neler yapacaklarından şimdiden bahsederek üye nezdinde belki öne geçme ihtimalleri olabilir. Aksi takdirde birbirleri ile ilgili söyleyecekleri her söz oy kaybına yol açacağı gibi kırgınlıkları da ortaya çıkaracaktır. Bunları da ortadan kaldırmak gerekiyor. Böyle olduğu takdirde bence iyi bir önseçim dönemi olacaktır.”

“Önseçim parti içi demokrasi açısından önemli”

Nilüfer Belediyesi’nin her zaman yanında olduklarını ve hizmetlerini sahiplendiklerini vurgulayan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yücel Akbulut da “Başka kentlerdeki belediyelerden sizin ne kadar başarılı olduğunuzu, hizmetlerinizin halkı gülümsettiğini duymak bize gurur veriyor ve mutlu oluyoruz. Halkımızın tamamına parti olarak Nilüfer Belediyesi’ni anlatarak başarılarını paylaşmak bizim için de önemli bir avantaj. Nilüfer örneğini her platformda anlatıyoruz ve anlatacağız” diye konuştu. Akbulut, önseçim kararının parti içi demokrasi açısından çok önemli olduğunu belirterek  “Hep istediğimiz bir şeydi. Biz çok gururluyuz. Diğer partiler önseçim yapmıyor. Eskiden milletvekili adayları hemşehri dernekleri, iş adamları ve teknokratlar, akademisyenlerden oluşuyordu. Şimdi CHP’liler kendi milletvekillerini, kendilerini temsil edecek kişileri, kendileri seçecek. Bizim için çok önemli, parti içi demokrasi açısından önemli. Seçilsinler ya da seçilmesinler, tüm adaylarımızın seçimlerde bizlere destek vereceklerine inanıyoruz. Umarım kavgasız gürültüsüz küslük olmadan bu süreci atlatırız” diye konuştu.