Nilüfer’de perde görme engelli Nihal için açıldı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Bursa Şubesi ile Can Proje Sanat Topluluğu’nun ortaklığında gerçekleştirilen ve Nilüfer Belediyesi’nin destek verdiği  ‘Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var’ adlı oyunun prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Yoğun ilgi gören tiyatro oyununa, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriye Işık, HASVAK Bursa Şube yöneticileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

“Başarıya Doğru Bir Işık” adı verilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen tiyatro oyununun geliri, New York’ta yaşayan ve uluslararası düzeyde üstün başarı sağlayan görme engelli Nihal Erkan’ın eğitimini sürdürebilmesi için kullanılacak. Ayşe Alagöz’ün yazdığı ve Serhat Can’ın yönetmenliğini yaptığı amatör bir ekiple sahneye konan tiyatro oyunu, cinsiyet ve fırsat eşitliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratma amacı taşıyor. Seyircilerden tam not alan oyunun sonunda HASVAK Bursa Şube Başkanı Zerrin Özgüle, sosyal sorumluluk projesine katkılarından dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriye Işık’a ve oyunculara teşekkür plaketi verdi.

“Eyvah Kocamın Bir Astroloğu Var”  adlı oyun 5 Mart tarihinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde saat 20.00’de sahnelenecek.