Bozbey: Hedefimiz kırsaldaki mahallelerin kalkınması

‘Başkan Burada’ sloganıyla makamını her hafta cuma günleri Nilüfer’in farklı bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Çaylı Mahallesi oldu.

Bozbey, gün boyu kaldığı Çaylı Mahallesi’nde karavanında çalışmalarını yürüttü. Başkan Bozbey ile görüşmek için randevu alanlar da Çaylı Mahallesi’ne gelerek görüşmeyi buradaki karavanda gerçekleştirdi.

Bozbey,  Çaylı Mahallesi’nin sorunlarını da yerinde dinledi. Çaylı Muhtarı Hasan Arslan ile biraraya gelen Başkan Bozbey, kırsaldan kente göçün engellenmesi için ürün çeşitliliğinin artırılması gerektiğini söyledi. “Kırsal bölgelerin en büyük sorunu buralarda yaşam kalitesini yükseltecek bir gelirin olmaması” diyen Bozbey, amaçlarının bütün Nilüfer’i şehir imkânlarıyla buluşturmak olduğunu vurguladı.

Bozbey: Ürün çeşitliliği artırılmalı

Başkan Bozbey kırsal mahallelerin kalkınması için yapılacaklar konusunda şöyle konuştu:  “Örnek Çiftçi Modeli ile kırsal mahallelerimizi kalkındırmayı hedefliyoruz. Eğer bu mahallelerimiz kalkınırsa kimse şehre gidip orada yaşamayı düşünmeyecek. Yaşam standartlarının yükseltilmesi için gelir getirecek yeni ürünlerin bu bölgelerimize kazandırılması gerekiyor. “Örnek Çiftçi” uygulamasıyla başlattığımız projeyi daha da geliştirerek,  alternatif ürünler için gerekli olan fide ve fidan gibi materyalleri Belediyemiz bünyesinden karşılayarak bu çiftçilerimiz vasıtasıyla mahallelerimizde diktirebiliriz. Zeytinciliğin yanına gelir getirecek farklı ürünleri de ekleyerek kırsaldan kente göçün önüne geçilmiş olunur” dedi.

“Kent merkezine ulaşım kolaylaştırılmalı”

Kırsal mahallelerdeki vatandaşların kent merkezine ulaşımda sorun yaşadığını belirten Mustafa Bozbey, “Mahallelerimizin belirli saatler dışında kente ulaşamaması bizler için önemli bir sorun. Ulaşımı Büyükşehir Belediyesi’nin mutlak suretle çözmesi gerekiyor. Bu mahallelerimizin de yaşamaya hakları var. Gece belirli bir saatte de olsa seferler eklenerek bu sorun bir an önce çözüme ulaşmalı” şeklinde konuştu.

“Destek değil pazar istiyoruz”

Çaylı Mahallesi Muhtarı Hasan Arslan da çiftçinin desteklenmesinden çok ürünlerin satılması için yeni pazarlar oluşturulması gerektiğini söyledi. Tarım politikalarındaki eksik ve yanlışların çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü belirten Hasan Arslan  “Çiftçiye destekleme verdik diyorlar. Biz destekleme istemiyoruz. Bize mahsulümüzü satabileceğimiz yer göstersinler, yeni pazarlar oluştursunlar ki kaliteli ürün satabilelim. Verilen 280 TL’lik destek bizlerin bir depo mazot parası değil. Kaliteli mal satabilmemiz ve ürünlerimizin değer bulması için destek yerine yeni pazar alanları oluşturulması gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Her cuma günü makamına Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Başkan Bozbey,  20 Mart Cuma günü de Güngören Mahallesi’nde olacak.