Başkan Bozbey, “Atatürk Kent Ormanı’nda gösteriş yapıyorsunuz”

Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda birçok madde karara bağlanırken, Atatürk Kent Ormanı ile ilgili Komisyonlardan Gelen Evraklar bölümünde Atatürk Kent Ormanı’nın işletilmesinin sosyal tesis olarak 10 yıllığına BURFAŞ’a tahsis edilmesiyle ilgili madde tartışmaya yol açtı. Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin basında yer alan açıklamalarına, Meclis’te gösterdiği fotoğraflarla yanıt veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kendinizi, kamuoyuna orada çok iş yapmış gibi gösteriyorsunuz. Basına sürekli farklı imaj veriyorsunuz. Bazı imalatların üzerinde bizim logomuz var, onları değiştiriyorsunuz. Öyle bir imaj yarattınız ki üzerine konduğunuz tesisi nasıl pazarladığınız ortada. Düzgün yapıp işletirseniz sorun yok. Ama takipçisi olacağız. Biz oradan kendimize ait olanları, demirbaşlarımızı elbette ki alacağız. Orada zamanında 6 milyon TL harcadığımız ürünler var, hala duruyor. Bugün onları 10 milyon TL’ye yaptıramazsınız. Yaptığınız işi çok abartıyorsunuz. Yeniden yapmış gibi basına gösteriş yapmanızı anlamsız buluyorum” dedi.

Başkan Bozbey ayrıca Altepe’ye “Siz bana söz vermediniz mi? ‘Arıyorum ilgili kurumu, sen haklısın, yazı yazacağım, biz orayı istemiyoruz’ demediniz mi?” sorularını yöneltti. Altepe ise bu sözler üzerine bir süre sessiz kalarak ‘Tamam. Kurum size uygun görmediği için (orayı) vermemiş’ diye yanıtını verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ ise, “Oradaki işletmelerle ilgili çok düşük bedelle belediye işletmesine tahsis yapıyorsunuz. 6 bin TL ile hangi hizmeti vereceksiniz? Belediyeyi kamu zararına uğratmayın. İşletemezseniz geri alırız” yorumunu yaparken, Başkan Altepe ise, “Merak etmeyin size vermezler orayı” cevabını verdi.

Büyükşehir’den Nilüfer’e otobüs resti

Nilüfer Belediyesi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettiği çocuk, genç ve öğrencilerin yararlanması amacıyla 2 adet otobüs alımı kararının reddedilmesi Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara yol açtı. Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporunda kararının reddedilmesinin gerekçesi ise Nilüfer Belediyesi’nin merkez ilçe olması ve Nilüfer’de kişi başına düşen gelirlerin yüksek olması olarak gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin “Nilüfer maddi durumu zengin bir belediye” yorumuna tepki gösteren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer halkının siyasi kararlarla mağdur edildiğini vurguladı. Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi, Bursa’da olduğu gibi Türkiye genelinde de belediye gelirleri açısından, aynı zamanda bütçesine bakıldığında kişi başına gelirleri yüksek olan örnek bir belediye. Ama bakıldığı zaman yaklaşık 51 bin hektar alanda hizmet üretiliyor. Tabii bütçelerimizin büyük olması hepimizin arzusu ve isteği. Büyükşehir Belediyesi eğer ilçe belediyelerine katkı ve destek verecekse adil ve eşit olmalıdır. Bu eşitlik ilkesini, adalet ilkesini göz önünde bulundurarak bu katkıları yapmak zorundadır. Aksi takdirde bunun anlamı olmaz. Herhangi bir ilçemizin hiç bütçesi yoksa Büyükşehir bütün bütçesini oraya aktarsın o zaman. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bu tip talepleri Büyükşehir Belediyesi yerine getiriyorsa, ilgili belediyelere bu talepleri yerine getirerek araç takviyesi ya da nakit takviyesi yapıyorsa, Nilüfer Belediyesi’nin de bu takviyelerden talep hakkı vardır ve bu haktan her zaman yararlanacaktır. Bütçesi ne olursa olsun bu bir haksa herkese haktır. Biz burada eşitlik ve adalet ilkesinin öne çıkmasını arzu ediyoruz” dedi.

Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin bütçesinin iyi olmasının Büyükşehir Belediyesi’nden destek almayacakları anlamını taşımadığını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin görevinin tüm ilçelere adaletli bir şekilde hizmet götürmek olduğunu kaydetti.