Genç yazardan minik okurlara tavsiyeler

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için çok sayıda projeye imza atan Nilüfer Belediyesi düzenlediği söyleşilerle de onları yazarlarla buluşturuyor.

Nilüfer Belediyesi bu defa çocukları ödüllü genç yazar İrem Uşar ile bir araya getirdi. Uğur Mumcu Sahnesi ve Üçevler Kütüphanesi’nde düzenlenen iki ayrı söyleşide Uşar yazarlık serüvenini çocuklarla paylaştı.

Sadettin Türkün Ortaokulu,  Hüseyin Karabacak Ortaokulu,  Özel 3 Mart Azizoğlu Ortaokulu ve Şahinkaya Koleji’nden çok sayıda öğrencinin katıldığı söyleşide İram Uşar fantastik romanı Lata Şiba hakkında da minik okurlarla söyleşti. Uşar, yazarlığa ve kitaplarına ilişkin sorularını da yanıtladığı öğrencilerden farklı kültürleri araştırmalarını istedi. Uşar, “Dünyamızda 200’e yakın ülke var ve milyonlarca farklı insan var. Bu insanların konuştuğu binlerce değişik dil var. Başka şehirlerden ve ülkelerden arkadaşlıklar kurarak onların kültürlerini öğrenebilirsiniz”  diyerek çocuklara tavsiyelerde bulundu.

Genç yazar söyleşinin sonunda da kitaplarını minik okurları için imzaladı. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala da çocuklara farklı dünyaların kapısını aralayan yazar İrem Uşar’ a plaket vererek teşekkür etti.