Bursa Romanlar Derneği’den Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Halk Evi’ndeki makamında Bursa’da yaşayan Romanlar ile biraraya geldi. Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen ve Roman Gençlik Spor Kulübü Derneği yönetimi Başkan Bozbey ile şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra neler yapılabileceği konusunda sohbet ettiler.

Roman kültürünün dünyanın her yerine yayılmış zengin ve renkli bir kültür olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Bu zenginliği yaşatmak hepimizin görevi. Romanlar, Türkiye mozaiğinin vazgeçilmez parçası. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak neredeyse bütün etkinliklerimizde sahne alan Roman Orkestrası’nı kurduk. Etkinliklerimizde yer alan orkestra Nilüfer’de hayatımıza ritim katıyor” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediyesi’nin insan odaklı projelerinden de bahseden Başkan Bozbey, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü de kutladı.

Bursa Romanlar Dernek Başkanı Efkan Özçimen de Başkan Bozbey’i hayata geçirdiği örnek çalışmalarından dolayı kutladı. Romanlar’ın sadece seçim döneminde hatırlandığının altını çizen Özçimen, milletvekili aday listelerinde ilk kez romanların temsil edilmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.