29 Ekim Hizmet Binası Kapılarını Açtı

Nilüfer Belediyesi yap-işlet-devret modeliyle 29 Ekim Mahallesi’ni hizmet binasına kavuşturdu. Muhtarlık, Aile Sağlığı Merkezi ve Zabıta Amirliği gibi birçok birimi içerisinde barındıran hizmet binası, görkemli bir törenle kapılarını açtı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Bursa milletvekili adayları, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve idari müdürlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, 3 yıl önce sınırları oluşturulan ve 31 Mart 2014 itibariyle hayata geçirilen 29 Ekim Mahallesi’nin hızla geliştiğini belirterek, “Bizler, Atatürk’ün izinde, onun devrimlerinin ve insan sevgisinin izinde bu kenti yönetiyor, hizmetlerimizi de değişimi yöneterek sürdürüyoruz. Biz, Nilüfer’de yapılmayanı yapıyor, hizmet için adeta sınırları zorluyoruz. Meclisimizde geçen yıl aldığımız bir kararla, köy ve mahalle muhtarlıklarımızın genel giderlerini karşılamaya başladık. Nüfusu 5 bin ve üzeri olan mahallelerimizde de Mahalle İletişim Merkezleri yapıyoruz. Böylelikle, vatandaşlarımız belediyeye gelmelerine gerek kalmadan, kendilerine buralarda yardımcı olan hizmet masası personeli aracılığıyla, Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerine mahallelerinde çözüm bulabiliyor. İşte, yeni kurduğumuz 29 Ekim Mahallemiz de planlı ve çağdaş bir kent yaklaşımımızla sunduğumuz bu çalışmalarımızdan yararlanıyor” dedi.

Açılışı yapılan hizmet binası hakkında detaylara da değinen Başkan Bozbey, “Yaptığımız hizmet binamız; muhtarlık, Mahalle İletişim Merkezi, Zabıta Amirliği ve Aile Sağlığı Merkezi’ni aynı binada çözen, bizim “önce insan” anlayışımızın adeta simgesi bir yapıdır. Mahallemize hayırlı olsun. Bu bölgenin diğer sorunlarını da biliyoruz. Ayvalı Dere Islahı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Okul ve spor tesisi gibi ihtiyaçlara da elimizden geldiğince destek vereceğiz” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da Nilüfer’in yine örnek bir projeyi daha hayata geçirdiğini vurgulayarak, muhtarların görev ve misyonunun önemine değindi.

29 Ekim Mahalle Muhtarı İsmail Keskin de hizmetlerinden dolayı Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Nilüfer Belediyesi’nin muhtarlara verdiği desteğin Türkiye’ye örnek olması gerekir. Bu proje bölgemizdeki önemli bir ihtiyacı karşıladı. Ayvalı Dere Islahı ve okul sıkıntımızın çözümünde de Nilüfer Belediyesi’nin desteğinin olacağına inancımız tam” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve diğer protokol üyeleri hizmet binasının açılış kurdelasını kesti. Daha sonra davetliler bina içerisindeki birimleri gezerek yakından incelediler.