Nilüfer’de kardeşlik fidanları toprakla buluştu

Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında Asenovgrad, Ardino (Eğridere), Braila, Hanau, Braslav, Kekava, Dinar, Tut ve Gölpazarı’ndan gelen öğrenciler bu kez fidan dikim etkinliğinde buluştu.

Dostluğu büyütüp yeşertmek adına oluşturulan Altınşehir Mahallesi’ndeki 14. Yıl Korusu’nda 250 adet fidan dikimi yapıldı. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Tanrıöver, kardeş kentlerden gelen öğrenci ve temsilciler katıldı.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde çam, iğde, atkestanesi, akça ağaç, befula, kayın ve meşe cinsi fidanlar toprakla buluştu.

Nilüfer 14. Uluslararası Spor Şenlikleri’nin Türkiye’ye örnek bir organizasyon olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Sporun kenti Nilüfer’de sporla, kardeşlikle, centilmenlikle dopdolu bir ayı daha geride bırakırken, hem coşku içinde geçen müsabakalara hem de birbirinden köklü dostluklara imza attık. Bugün bu dostluğu büyüyüp yeşertecek çok anlamlı bir etkinlikteyiz. Nilüfer Uluslararası Spor Şenliği, yeşil bir çevreye de katkı için kardeş kentlerimizle birlikte oluşturduğumuz bu fidanlıkta, geleceğe umut dolu bir mesaj verecek” dedi.

Bu yıl fidan dikim etkinliğinin ilk kez gerçekleştiğini belirten Başkan Bozbey, “Etkinliğimiz bundan böyle geleneksel hale gelecek. Buradan kardeş kentlerimize dönecek olan tüm konuklarımız, unutmayın, bundan böyle Nilüfer’de sizin de birer dikili ağacınız var. Bu fidanlar, dostluğumuz gibi yeşerip büyüyerek kök salacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, öğrencilerle birlikte fidan dikimi yaptı. Dikim sonrası her öğrenciye Başkan Bozbey tarafından birer fidan dikim sertifikası verildi.

Ayrıca ağaçlara da kardeş kentlerin isim plakaları asıldı.

Öğrenciler piknikte yorgunluk attı

Şenlik havasında geçen müsabakalarda ter döken öğrenciler yorgunluklarını Üçevler Nilüfer Belediyespor Tesisleri’nde düzenlenen piknikte attılar. Güzel havada keyifli saatler geçiren katılımcılar, piknik alanında kurulan oyun gruplarında gönüllerince eğlendi.

Şenlik boyunca çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler sırasında sağlam dostluklar kuran gençler, ortaya koydukları renkli görüntülerle tüm dünyaya barış mesajları verdi. Başkan Mustafa Bozbey de pikniğe katılan öğrencilere günün anısına hediyeler verdi.