Demirci Mahallesi yeni parkına kavuştu

Demirci Mahallesi Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeyle yeni bir yeşil alana daha kavuştu. Demirci Mahallesi’nde yapılan Demirci Parkı ve Koşu Yolu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, ilgili birim müdürleri, CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız, Demirci Mahalle Muhtarı Mehmet Bulut ile çok sayıda bölge halkı katıldı.

Demirci Mahallesi’nin köklü ve her geçen gün gelişen bir mahalle olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Mahallemizde yapılaşma devam ediyor. Bu yapılaşmalar tamamlandıkça bölgemizin öncelikli ihtiyacı olan altyapı, yollar, kültürel, sosyal ve yeşil alanlar vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yapılacak. Böylece bölge halkının memnuniyetini ve gülümsemesini sağlayacağız” dedi.

Yeni bir park daha

Demirci Parkı’nın çocukların, gençlerin ve her yaştan insanın kullanacağı şekilde planlandığını ifade eden Başkan Bozbey, “Burada basketbol sahasından voleybol sahasına, çocuklar için oyun alanından her yaştan insanın kullanabileceği spor aletleriyle birlikte yeşil alan ve yürüyüş yolları bulunuyor. Bölgemizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak ancak bunlar yetmiyor tabii ki. Çok yakın zamanda yapımına başlayacağımız yaklaşık 9800 metrekarelik bir parkımız daha olacak. Bu parkta çay bahçesi düzenlemesi de olacak. Çünkü bölgemizin ihtiyacı olan sosyal bir alan oluşturmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Demirci ve Üçevler’e ortak pazar alanı

Üçevler ve Demirci Mahalleleri’ne ortak bir Pazar alanı da planladıklarını söyleyen Bozbey, “Çünkü pazarların işleyebilmesi için belirli bir nüfus olması gerekiyor. Her mahalleye pazar yapıyoruz ancak pazarcı esnafı da her mahalleye gitmiyor. O nedenle ortak Pazar alanı yapacağız” dedi.

Mahallenin ulaşım sorununa da değinen Başkan Bozbey, “Mahallemizin ulaşım sorunuyla ilgili de Bursa Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçip, konunun takipçisi olacağız. Bu konuları da mahalle komitelerimizden çıkan kararla takip edersek daha olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum” dedi.

Parkınıza sahip çıkın”

Demirci Parkı ve Koşu Yolu’na kadın elinin değeceğini ifade eden Bozbey, “Parkımıza bakacak olan bir kadın arkadaşımız var. Buradan kendisi sorumlu olacak ancak vatandaşlarımızın da parkların daha uzun yıllar hizmet etmesi açısından sahip çıkmasını rica ediyoruz. Parkımızın sosyal ilişkileri artıracağı düşüncesindeyim. Emeği geçen ve katkı koyan herkese gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte parkın açılışını yaptı. Bozbey parkta yer alan spor aletlerini de kullandı.