Nilüfer’de Ramazan bir başka yaşanacak

Her yıl farklı bir mahallede Ramazan Sokağı’nı açan Nilüfer Belediyesi, bu yıl bu etkinliği İhsaniye Mahallesi’nde Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenleyecek.

Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası bünyesindeki hemşehri derneklerinin katılımcısı olduğu Ramazan Sokağı’nda bu yıl 48 dernek stant açarak yörelerinin hem lezzetlerinden hem de kültürel değerlerinden örnekler sunacak. Ramazan Sokağı’nda bir ay boyunca düzenlenecek konserler, tiyatro oyunları ve söyleşilerle halka ramazanın tadını yaşatılacak.

Ramazan etkinlikleri kapsamında geleneksel Türk sahne sanatlarından tasavvuf müziğine, Anadolu’nun her yöresinden renkler ve sesler sahne alacak.

Her akşam bir etkinlik

Etkinlikler, 18 Haziran Perşembe günü ‘‘Nilüfer Tiyatro” nun,   “Demokrasi Gemisi” isimli ortaoyunu gösterisi ile başlayacak. Ortaoyunu 25 Haziran, 2 Temmuz ve 9 Temmuz tarihlerinde de Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede sergilenecek.

19 Haziran Cuma akşamı Turgay Başyayla sevenleriyle buluşurken, 20 Haziran’da Yansımalar Konseri, 21 Haziran’da Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Koro Konseri, 26 Haziran’da Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Konseri, 27 Haziran’da da Cihan Yıldız ve Sunay Akın Konser ve söyleşisi gerçekleşecek. 3 Temmuz günü de Coşkun Karademir  “Yunus Emre” Nefesleri ve İlahileri ile halkın karşısına çıkacak.

Neredeyse her akşam bir etkinliğin gerçekleşeceği Ramazan Sokağı’nda ayrıca, 4 Temmuz’da Sema Moritz Konseri, 10 Temmuz’da Halil Necipoğlu ile söyleşi ve konseri, 11 Temmuz’da da Grup Mecaz Konseri düzenlenecek.

Bu etkinliklerin yanı sıra Ramazan Sokağı’nda stant açan dernekler de yöresel gösteriler sunacak. Ayrıca Nilüfer Tiyatro’nun sahnelediği “Demokrasi Gemisi” isimli ortaoyunu ile meddah gösterileri ramazan ayı boyunca 26 mahallede izleyici ile buluşacak.

23 mahallede iftar düzenlenecek

Dayanışma ayı Ramazan’da Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü de 23 mahallede iftar yemeği düzenleyecek. Bu iftarlarda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey halkla bir araya gelecek.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca Ramazan ayında 7500 ihtiyaç sahibine erzak yardımında bulunacak. Ramazan ayında her akşam teravih namazı sonrasında camilerde tatlı ikramı da yapılacak.

Ramazanın,  dayanışmanın yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bir ay olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, manevi değeri karşılıksız olan bu özel günleri hep birlikte yaşamak için Nilüfer’de düzenlenecek etkinliklere tüm halkı davet etti.