Bozbey: Seçim sonuçları demokratikleşmenin önünü açacak

Sandığa giden yurttaşları kutlayan Bozbey “Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünü açacak bir sonuç elde edildi” dedi.

Nilüfer Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısının ikinci oturumunu Konak Kültürevi’nde gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey genel seçim sonuçlarını da değerlendirdi. Seçime katılım oranından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Bozbey “Halkımızın yüzde 85 oranında katılım göstermesi ve demokrasiyi işletmiş olması sevindiricidir. Seçimlerde, Türkiye’nin demokrasi kanallarını, demokratikleşmenin önünü açacak bir sonuç elde edilmiştir. Nilüfer’de, Bursa’da ve ülkemizde sandığa giderek bu olgunluğu gösteren sağduyulu yurttaşlarımızı kutluyorum” dedi.

Nilüferli seçmeni özellikle kutlayan Bozbey, “Büyük bir özveri göstererek sandığa giden ve tercihlerini kullanan Nilüferli seçmenlerimizi de kutluyorum. Nilüfer açısından da önemli bir seçim olmuştur. Çıkan sonuçlar bizleri de gururlandırmıştır. Hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin sorunsuz bir şekilde tamamlandığına dikkat çeken Bozbey, “Bu kadar tartışmanın ve gerginliğin olduğu dönemde seçimin bir sorun olmadan tamamlanması ve genel itibariyle bir şaibe yaratmayacak şekilde sonuçların açıklanması, Türkiye’de siyaset tarihi açısından çok önemlidir. Seçim öncesi yaşanan gerginliğin sandıkta vatandaşlar arasında yaşanmadığını görmek bizleri mutlu etmiştir” şeklinde konuştu.

“Mutlaka bir hükümet kurulur”

Hiçbir ülkenin hükümetsiz kalmayacağını belirten Bozbey, “Mutlaka bir hükümet kurulur ve Türkiye’nin özellikle Avrupa Birliği sürecinde durgunlaşan yapısının, Avrupa Birliği’nden gelen mesajlarla birlikte hayata geçirilmesi sağlanır. Aynı zamanda Türkiye’de demokrasinin tüm kurallarının uygulandığı ve özellikle de kuvvetler arası saygınlığın arttığı, kuvvetler arası ilişkilerin siyasal değil, tamamen Türkiye’nin geleceği açısından, Türk insanının ve bu bölgede yaşayan insanlarımızın taleplerine göre yapılanıyor olması en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Kuvvetler arası dengenin daha iyi oturacağını söyleyen Başkan Bozbey, “Sistemin artık daha iyi şekilde ilerleyeceğine inanıyorum. Türkiye, gerçekleşen seçimle birlikte hedefini çağdaş medeniyetler seviyesine tekrar doğrultmuştur. Önümüzdeki günlerde her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum” dedi.