Mahalle Komiteleri’ne verilen eğitimin ilk bölümü tamamlandı

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ortak çalışmasıyla Nilüfer Kurucu Belediye Başkanı ve Başkan Danışmanı Ziya Güney tarafından verilen belediyecilik, şehircilik ve çevre konularındaki eğitimlerin ilk bölümü tamamlandı.

Nilüfer Belediyesi’nde geçtiğimiz yıllarda belediye meclis üyelerine, personele, muhtarlara verilen belediyecilik, şehircilik ve çevre konularındaki eğitim çalışmaları bu yıl da mahalle komitelerine verildi.

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yerel demokrasinin güçlenmesinin önemli bir aracı olan mahalle komitesi üyelerine başta belediyelerin görev ve sorumlulukları, yerel demokrasinin güçlenmesi ve belediyelerin, afet ve deprem, baz istasyonları, kentsel dönüşüm, imar ve planlama, Bursa’nın çevre sorunları, yeni büyük şehir yasası, kent kültürü ve kentlilik bilinci konularında eğitici bilgiler verildi.

Mahalle komitesi üyelerinin büyük ilgi gösterdiği bu eğitim çalışmaları Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi tarafından müşterek olarak organize edilmiş olup eğitimler Nilüfer Kurucu Belediye Başkanı ve Başkan Danışmanı Ziya Güney tarafından verildi.

Eğitim alamayan Mahalle Komiteleri üyelerine Eylül ayından itibaren eğitimlerin verilmesine devam edilecek.