Gölyazı Projesi için imzalar atıldı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile Çarşamba’da bulunan makamında bir araya geldi. Tarihi M.Ö. 6 yüzyıla dayanan Gölyazı Mahallesi’nin antik kent dokusunu bölgeye kazandırmak için hazırlanan projeye ilişkin protokol, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Bilal Çelik imza koydu.

İmza sonrası açıklama yapan Başkan Mustafa Bozbey, ‘Bursa’da turizm potansiyeli olan birçok yer var ama Gölyazı’nın yeri başka. Gölyazı’yla ilgili böyle bir kararın oluşması, bütüncül bir projeyle işlerin yapılacak olması bence orasının çok kısa süre içinde mevcut sorunlarının da azaltılarak önemli bir turizm merkezi olmasını sağlayacak. Bursa özellikle yatılı turist sayısında çok sıkıntı çekiyor. Gelen turistlerin çoğu Bursa’ya günübirlik geliyor. Bursa’ya çok fazla da döviz bırakmıyor, esnafı da çok memnun etmiyor. Bu tür projelerin hazırlanmasıyla birlikte burada konaklayan turist sayısında da önemli artış olacaktır. Böylece hem Bursalılar’ın hem de esnafımızın yüzü gülmüş olacak. Önemli bir gelir de Bursa’ya gelmiş olacak. Bu protokolün hem Bursamıza hem de turizm camiamıza hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Bursa’nın turizm değerlerinden birinin de Gölyazı olduğuna dikkati çeken Vali Karaloğlu da, ‘Bursayla ilgili tanıtım faaliyetlerimiz var ve bunlardan en çok dikkat çeken mekânlardan biri de Gölyazı’dır. İnsanların buraya ilgisi var. Gölyazı ve çevre yerleşimleri ile gölü de dokusuyla korumalıyız. Gölyazı dünyada ender rastlanan yerlerden birisidir. Orada Cumalıkızık’ta yapılan bütüncül yaklaşımın aynısını Nilüfer Belediyesi ile Gölyazı’da da uygulayacağız. Gölyazı’da yapılacak projeler daha iyi koordinasyonla yapılacak. Bursa’nın turizm potansiyelini değerlendirmek için gereken çalışmalar devam ediyor’ diye konuştu.