Engelli eskrimci Hakan Akkaya’dan dünya birinciliği

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından oluşturulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı Sporcusu Hakan Akkaya uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Akkaya 3-7 Temmuz tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenen U23 Dünya Oyunları’nda Nilüfer’e büyük gurur yaşattı. Tekerlekli sandalye eskrim müsabakalarında Türkiye’yi temsil eden tek sporcu olan Nilüfer Belediyespor eskrimcisi Hakan Akkaya, Hollanda, Rusya, Fransa, Ingiltere, Almanya, Macaristan ve İtalya’dan katılan eksrimcilerle mücadele etti. Akkaya zorlu müsabakaların ardından ‘Erkekler Flöre’ branşında dünya birincisi olarak herkesi sevince boğdu.

Nilüfer’e madalya ile dönen Akkaya’nın antrenörü Kader Yıldırım, hedeflerinin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda derece yapmak olduğunu belirtti.