Aziz Nesin Nilüfer’de yeniden hayat buluyor

Aziz Nesin'in 100. yaşı, Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen  “2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinlikleriyle kutlanıyor.

2015'in ilk aylarından bugüne kadar düzenlenen söyleşilere, masal dinletilerine, atölyelere, yarışma ve gezilere yaklaşık 3000 kişi katıldı. Haftada bir gün bütün kütüphanelerde gerçekleştirilen Aziz Dede'den Masallar dinletilerinin 39 oturumuna katılan 1286 ilk ve ortaokul öğrencisi, Aziz Nesin'in masallarını deneyimli masal anlatıcılarından dinleme fırsatı buldu. Nazlı Çevik ile Aziz Masallar, sihirli, kereveti bol masal dünyasının kapılarını hem yetişkin hem de çocuklar için Aziz Nesin masallarıyla araladı.

ATÖLYELERE BÜYÜK İLGİ
Farklı içerikleriyle çocukların ve gençlerin Aziz Nesin'le tanışmalarına aracılık eden 31 atölye oturumu gerçekleştirildi. Özgürtürk Çalık'ın eğitmenliğindeki “Drama Sen Nesin?”  atölyesine 168, Çiçek Köse eğitmenliğindeki resimleme atölyesine 78, Hakan Akdoğan rehberliğindeki ‘Yakın Okuma ve Yazı Atölyesi’ne’ 111 öğrenci katıldı. Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi katılımcılarına yönelik gerçekleştirilen sunuma da 26 karikatür öğrencisi katıldı.

Gazeteciliğe başladığı ilk yıllardan ölümüne dek Aziz Nesin'in yakınında olan Zeynep Oral, "O Güzel İnsan Aziz Nesin" söyleşisinde Aziz Nesin'in mücadelesini ve çalışkanlığını katılımcılarla paylaştı. Aziz Nesin'in ve Nesin Vakfı'nın en unutulmaz fotoğraflarını çeken İsa Çelik’in söyleşisine katılan gençler de, Nesin'in sanatına, edebiyatçı kişiliğine, günlük yaşamına ve mücadelesine ışık tutan fotoğrafların hikâyesini dinleme fırsatı yakaladılar. Yazar ve eğitmen Adnan Binyazar, düzenlenen söyleşide yakın dostu Aziz Nesin'i gençlere anlattı, onların bildiği Aziz Nesin'e yeni boyutlar kazandırdı.

USTA’NIN KİTABINA KAPAK TASARLADILAR
2015 Yılın Yazar Aziz Nesin etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bursa Liselerarası Kitap Kapağı Yarışması'na katılan 377 genç, Aziz Nesin'in Bursa'da geçirdiği sürgün yıllarını anlattığı Bir Sürgünün Anıları kitabı için kapak tasarladılar. Yarışmaya katılan 571 tasarımdan 103'ü Öğrencilerden Kitap Kapağı Tasarımları ismiyle Nâzım Hikmet Kültürevi'nde sergilendi.

MEKTUP YARIŞMASI DEVAM EDİYOR

“2015 Yılın Yazarı Aziz Nesin” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Öğretmenlerden Aziz Nesin'e Mektup Yarışması'na başvurular ise devam ediyor.

Son başvuru tarihi 24 Temmuz olan yarışmanın seçici kurul üyeliğini Semih Gümüş, Turgut Çeviker, Prof. Dr. Alev Sınar, Nahit Kayabaşı, Güney Özkılınç, Özge Dinç ve Zeynep Terzioğlu yapacak.

11 - 12 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek Çalışkan Bir Kalp: Aziz Nesin Sempozyumu, toplumsal duyarlılığını mizahla birleştiren Aziz Nesin'in eserlerinin konu edildiği etkinliklerin sonuncusu olacak. Aziz Nesin'in tüm yönleriyle ele alınacağı oturumlardan oluşan sempozyuma edebiyat ve mizah dünyasından birçok isim katılacak.