Deliklitaş Mağarası’na Nilüfer eli değecek

“Başkan Burada” projesi kapsamında makamını her hafta Nilüfer’in bir mahallesine taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in bu haftaki durağı Üçpınar Mahallesi oldu.

Sabah saatlerinde mahalleye giden Başkan Bozbey, burada mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerine kulak veren Başkan Bozbey, sorunların çözümü noktasında ilgili müdürlüklere anında talimat verdi.

Başkan Bozbey ile görüşen Üçpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Akbulut, başlıca problemlerinin toplu ulaşım olduğunu belirterek, bu konuda çözüm için destek istedi. Muhtar Akbulut, Nilüfer Belediyesi’nin mahalleye yönelik hizmetleri için de teşekkür etti.

Mahallenin her anlamda kalkınması için ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey de mahallenin doğal güzellikleri arasında yer alan Deliklitaş Mağarası ile ilgili proje ürettiklerini söyledi. Başkan Bozbey, mağaranın geçmişinde güzel hikâyeler barındırdığını söyleyerek, “Üçpınar Mahallemiz doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir yer. Burada bulunan Deliklitaş Mağarası’nın mutlaka tanıtımının yapılarak turizme kazandırılması gerekiyor. Nilüfer Belediyesi olarak mağaranın doğal dokusunu bozmadan, üzerinde çalıştığımız ve uygulayacağımız proje ile bu doğa harikasını turizme kazandırıp, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmek istiyoruz” dedi. Herkesin doğa harikası mağarayı görmesini arzuladığını belirten Başkan Bozbey, “Mağaranın bölgeye değer katmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozbey gün içinde mahalleli kadınlarla da bir araya gelerek talep ve önerilerini dinledi. Başkan Bozbey’e yaptıkları gözlemelerden ikram eden kadınlar,  en büyük sorunlarının kent merkezine ulaşım olduğunu belirtti.

Oryantiring sporuna destek

Türkiye Oryantiring Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlker Burgaç ile Oryantiring Bursa İl Temsilcisi Emre Öztürk de Başkan Bozbey’i Üçpınar Mahallesi’ndeki karavanda ziyaret etti.

Oryantiring sporu ve yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Bozbey’e bilgiler veren Burgaç, Kasım ayında Bursa’da yapmayı planladıkları yarışmayla ilgili Bozbey’den işbirliği desteği istedi.

Burgaç ve Öztürk, 19 Mayıs tarihinde İstanbul’da yapılan Türkiye Patika Oryantiring Şampiyonası’na desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür plaketi verdi.

Nilüfer Belediyesi olarak sporun tüm branşlarına destek verdiklerinin altını çizen Başkan Bozbey de, oryantiring sporunun hak ettiği yere gelmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.