Biberin en ‘tatlı’ hali Nilüfer’de

En iyi biber yetiştiricilerinin seçildiği festivalde yemek yarışmasına katılan ‘biberli sütlaçtan’ ‘acılı kırmızı biber tatlısına’ kadar biberle yapılan çok farklı yemekler de büyük ilgi topladı.

Ürünlü biberinin tanıtımını yapmak, adını tüm dünyaya duyurmak acıyla düzenlenen festivale Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Festivalin en renkli görüntüleri Biberli Yemekler Yarışması’nda yaşandı. Başkan Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in de yer aldığı jüri üyeleri, yarışmacıların özenle hazırladıkları yemek ve tatlıların tek tek tadına bakarken karar vermekte zorlandı. 10’u kadın biri erkek toplamda 11 kişinin katıldığı Biberli Yemekler Yarışması’nda jürinin en çok dikkatini çeken ise biberli tatlılar oldu. Biberli Sütlaç ve Acılı Kırmızı Biber Tatlısı’nın da yer aldığı yemek yarışmasında sivri biberli bahar kebabıyla Rabia Beki birinci olurken, acılı biber tatlısıyla farklı bir lezzeti jürinin beğenisine sunan Zeynep Çakır ikinci, kaymaklı domata biberi dolma ile yarışmaya katılan Nazmiye Kızmaz da üçüncü oldu.

Biber yetiştiricileri de ödüllendirildi

Ürünlü’de en iyi biber yetiştirenler de festivalde ödüllendirildi. Jüri üyeleri tarafından bir hafta boyunca tarlalarda yapılan incelemede verim, kalite, çevre düzeni, hastalık ve zararlı durumuna göre değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucunda biber üreticisi Fikri Atan birinci olurken Şerife Çakır ikinci Rüstem Dinç de üçüncü olmaya hak kazandı.

3. Ürünlü Biber Şenliği’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ile birlikte kazananlara ödüllerini verirken birbirinden lezzetli yemeklere puan vermekte zorlandıklarını kaydetti.

Ürünlü Biber Şenliği’nde konuşma da yapan Başkan Bozbey, yemek yarışmasına katılanları kutlayarak “ Biberin tatlısı olur mu? diyorsun ama biberin tatlısını yedik. Reçeli var mı? Diye düşünüyorsunuz reçelini yedik. Gerçekten katılımcıları kutluyorum. Nilüfer’de özellikle kadın derneklerimiz inanılmaz başarılara imza atıyorlar. Onlardan bir tanesi de Ürünlü Kadın Dayanışma Derneği. Ürünlü Kadın Dayanışma Derneğimizin misafirlerini ağırlayacağı konuklarını ağırlayacağı lezzetlerini tattıracağı hamamı restore ettik ve onlara teslim ettik. İnanıyorum ki bundan böyle orada birbirinden lezzetli yemekleri gelen konuklarıyla paylaşacaklardır” şeklinde konuştu.

Üretim farklı projelerle artacak

Bozbey bölgede üretimi arttırmak için yeni projeleri de hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Bozbey, “Kentlileri ve okul çocuklarını toprak ve tohumla buluşturmak ve küçük parseller içinde üretim yapmalarını sağlamak üzere yepyeni bir proje geliştirdik. Nilüfer Belediyesi olarak, Küçük Ölçekli Kent Bostanları Projesini çok kısa bir sonra Ürünlü'de hayata geçireceğiz” diye kaydetti.

Bozbey: Teröre ve destekçilerine lanet olsun

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuşmasında Türkiye’yi üzüntüye boğan terör olaylarına da değindi ve terör eylemleriyle insanların korku içerisinde evlere kapanmasının hedeflendiğini kaydetti. Bozbey, inadına etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Terör olayları sonucunda yaşamını yitiren şehitleri de saygıyla andığını belirten Bozbey şöyle konuştu: “Ben öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Gerçekten içimiz acıyor canımız yanıyor. Bizler yaşam hakkımızı elimizde tutmak sorumluluğundayız. Bu tür konularda duyarlı olduğumuzu ortaya koymak ve bu tür duyarlılığımızı herkesle paylaşmak sorumluluğundayız. Bugün bunun bir örneğini yapıyoruz. Kolumuzda siyah bant ve başımızda şapkamız var. Üzerinde ‘Terörü ve destekçilerini lanetliyoruz’ yazıyor. Hep birlikte tüm alanlarda lanetliyoruz. Tüm alanlarda bizim yaşam hakkımıza tecavüz edenlere karşı lanetliyoruz. Terörün anlamı belli. Terör açıklamasında der ki “Yıldırmak, insanlara kaos ortamı yaratmak” bu oyuna düşmeyeceğiz. Bu oyuna düşmeden yaşam hakkımızı kullanarak yine bu alanlarda alışveriş alanlarında, camilerde, meydanlarda ve her yerde olacağız. Aksi takdirde terörün istediği konuma dönüşürüz. Nilüfer Belediyesi’nin, bizlerin anlayışı doğrultusunda da bu etkinliklerimizi bizleri yıldırmak isteyenlere karşı direncimizi göstererek sürdürüyoruz sürdürmeye de devam edeceğiz.”

Gecede sahne alan Nilüfer halk Dansları Topluluğu yine unutulmaz bir gösteriye imza attı. Gösteriyi "Asker selamı" ile bitiren Nilüfer Halk Dansları Topluluğu sahneyi Roman Orkestrası'na bıraktı.

İzel hayranlarıyla buluştu

3. Ürünlü Biber Festivali kapsamında ünlü sanatçı İzel de sevenleriyle bir araya geldi. İzel yaşanan terör olaylarına değindi ve şehitleri sahneden andı. Şehitlere minnet duyduklarını söyleyen İzel “Buradan tüm şehitlerimize dualarımızı gönderiyoruz” dedi.

Tüm Türkiye’nin olaylar karşısında güçlü olması gerektiğini söyleyen İzel, izleyicilerle birlikte 10. yıl marşını söyledi.

Yaklaşık iki saat sahnede kalan İzel önce “hepimiz özgürüz” dedi ardından da hayranlarının karşısında ilk kez peruğunu çıkararak bir sürpriz yaptı.

Birbirinden güzel şarkılarını hayranlarıyla beraber söyleyen İzel’e konserin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Nilgün Berk teşekkür ederek çiçek verdi.