CHP’li vekillerden Başkan Bozbey’e Konaklı’da ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geçtiğimiz Mart ayında hayata geçirdiği “Başkan Burada” Projesini bu hafta Konaklı Mahallesi’nde sürdürdü.

Başkan Bozbey, sabah saatlerinde çalışma ekibiyle birlikte Bursa’nın “kavun ve karpuz” deposu olarak bilinen Konaklı’ya geldi. Esnafı ve kahveleri gezen Bozbey, güne vatandaşlarla sohbet ederek başladı. Başkan Bozbey’in Konaklı’daki ilk konukları ise CHP’li milletvekilleri oldu. CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, CHP Bursa Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın ve Orhan Sarıbal ile CHP Bursa İl Başkanı Zafer Yıldız Konaklı’ya gelerek hem Başkan Bozbey’i hem de Konaklı halkını ziyaret etti.

CHP Milletvekilleri ve Bozbey karavanda yaptıkları görüşmenin ardından vatandaşlarla bir araya geldiler. Bozbey ve vekiller mahallenin çocuklarına da tişört, oyuncak, top ve kitap armağan ettiler.

“Başkan Burada” Projesi Türkiye’ye örnek

CHP Genel Merkezi’nin yaptığı görevlendirme kapsamında Bursa’ya gelen Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, “Başkan Burada” Projesi’nden çok etkilendiğini ve tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini söyledi.

Çamak,“Müthiş etkilendim ve bunu gittiğim her yerde Belediye Başkanlarımıza ve Genel Başkanımıza Nilüfer Belediyesi’nin “Başkan Burada” Projesi’ni anlatacağım” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin çalışmalarını yıllardır takip ettiğini belirten Çamak, özellikle eğitime destekleri her zaman duyduğunu belirtti.

Bursa’ya gelirken özellikle Nilüfer’de bir gün geçirmek istediğini belirten Çamak şöyle devam etti: “Nilüfer’i gezdik,  Nilüfer’in ne kadar modern bir şehir olduğunu kendi gözlerimizle görme imkanı bulduk. Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’in ne kadar güzel işler yaptığına şahit olduk. En çok etkilendiğim proje ise başkanımızın halkla buluşması olan “Başkan Burada” Projesi. 1989 yılında Cumhuriyet Halk Partisi, 51 ilde Belediyeleri almıştı. Çalışmalarını Nilüfer Belediyesi gibi yapsalardı bugün partimiz yıkılmaz bir kale haline gelirdi. Bu yüzden Başkanımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

“Konaklı’nın kavunu ve karpuzu tanıtılsın”

Başkan Bozbey, Konaklı’nın sorunlarını ve taleplerini de Mahalle Muhtarı Tacettin Tarman’dan dinledi. Muhtar Tarman, Bursa’da kavun ve karpuzun en fazla Konaklı’da üretildiğini ancak bunun tantımının yeterli derecede yapılmadığını belirterek, bu konuda Başkan Bozbey’den destek istedi. Köyde bir pazaryeri kurulmasını isteyen Tarman böylece üreticinin de desteklenmiş olacağını kaydetti. Tacettin Tarman,  Başkan Bozbey’den ayrıca Konaklı’ya bir meydan düzenlemesi yapılmasını istediklerini de belirtti.

Üreticiye her zaman destek verdiklerini, Nilüfer’ın kırsalında yetişen ürünlerin tüm Türkiye’de tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Bozbey de Konaklı’nın meşhur kavun ve karpuzunu tanıtımı için de gereken desteği vereceklerini belirtti.

Başkan Bozbey, gün boyu çalışmalarını sürdürdüğü Konaklı’da randevularını da gerçekleştirdi.