Bozbey: Bu okuldan barış sesleri yükselsin

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni eğitim öğretim döneminin ilk gününde 2007 yılında 500 Nilüferli öğrencinin bir araya gelerek başlattığı proje okul Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi’nde düzenlenen yeni eğitim öğretim dönemi açılış töreni Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi de gösteri sundu.

Törende konuşan Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi’nin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitime katkılarının devam edeceğini belirtti. Başkan Bozbey, şöyle devam etti: “Nilüfer Belediyesi olarak eğitime katkıyı ilke edinmiş bir kurumuz. Hiç bir belediyenin cesaret edemeyeceği katkıları Nilüfer Belediyesi yapmıştır, yapmaya da devam edecektir. Okullara verilen yardımcı personel ile okulların bakım ve onarımı yapılan katkılara örnektir. Yılda yaklaşık 7 milyon 500 bin TL bütçemizden ayırarak eğitime harcama yapıyoruz. Çünkü bizim için eğitim birinci sıradadır. Nilüfer’de öğrenci olmanın da ayrıcalıklı olması gerekiyor. Tüm öğrencilerimizin okullarında öğretmenleri ve velileriyle birlikte gülümsemesi için çabalıyoruz.”

“Bu hikâyeye iyi okumak gerekiyor”

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi’nin 2007 yılında 500 gencin ürettiği projeyle hayat bulduğuna dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, okulun her tuğlasında gençlerin emeği olduğunu söyledi.  Öğrencilere  “Hikâyesi olan bir okuldasınız” diyen Başkan Bozbey konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu okulun çok önemli bir hikâyesi var. Belki de ilerde kitaplara konu olacak bir hikâye. Her tuğlasında her çimentosunda farklı hikâye var.  500 tane gencin o dönemde bir araya gelerek sizlere bir okul yapma girişiminde bulunduğu ve

Nilüfer Belediyesi’nin de destek olduğu bir projedir bu. Bu hikâyeyi iyi okumak gerekiyor. Bu gençlerin bir kısmı üniversiteden mezun oldu. Bir kısmı üniversitede, bir kısmı da lisede. Bu çocuklara buradan selam olsun, onlara teşekkür ediyorum. Onlar bu hikâyeyi yazdılar ve sonucuna ulaştılar. Bundan sonra bazıları belki iş adamı ve yönetici olacaktır. Bu okula katkılarının devam edeceğine inanıyorum. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize yeni dönemin güzellikler getirmesini diliyor, sizlerin katkılarıyla adına da yaraşır biçimde ülkemize ve dünyaya barış getirmesini, barış içinde bu seslerin buradan yükselmesini diliyorum.”

Okula Nilüfer Belediyesi adı verildi

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Müdürü Çağatay Yaşlık da Nilüfer Belediyesi’nin Barış Anadolu Lisesi’ne verdiği katkılardan dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür etti ve daha önce Barış Anadolu Lisesi olan okulun adına Nilüfer Belediyesi adının da eklendiğini söyledi. Yaşlık, “Projenin başlangıç tarihinden bugüne kadar okulumuzla yakından ilgilenen, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e öğrencilerim ve öğretmenlerim adına teşekkür ediyorum. 2007 yılında 500 Nilüferli öğrencinin bir araya gelerek başlattığı proje okuldur. 2007 yılında bu öğrencilerimiz bir araya geldiğinde Nilüfer Belediyesi’nin kapısını çalıyorlar, böyle bir projemiz var diyorlar. Sayın Başkanımız Mustafa Bozbey onlara bir yer gösteriyor, kolaylık sağlıyor. 5 yıllık bir süreç var. Bu süreçte kaba inşaat çıkıyor ortaya çocukların topladığı 650 bin lirayla. Başkanımızın yüreği el vermiyor. 2,500 milyon lirayla inşaatı tamamlıyor. Bundan dolayı okulumuzun ismi Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi olarak değişmiştir” dedi.

Çağatay Yaşlık,  Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi’nin Bursa’da en çok tercih edilen okullar arasında yer aldığına da dikkat çekti.

Okul Müdürü Çağatay Yaşlık, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Barış Anadolu Lisesi’nin açılış konuşması yaptığı sırada çekilen fotoğrafının yer aldığı bir plaket hediye ederken okula katkıda bulunan Kenan Sertalp’e de yine plaket vererek teşekkür etti.

Törenin ardından sınıflara girerek öğrencileri ziyaret eden Başkan Bozbey onlara Atatürk portresinin yer aldığı tişört hediye etti.