Dağ bisikletinde Nilüfer’e bir birincilik daha

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Dağ Bisikleti C1 yarışı İstanbul Arnavutköy’de gerçekleşti.

Bu sene ikinci defa dağ bisikleti yarışına ev sahipliği yapan Arnavutköy yarışlarına Polonya, Macaristan, Yunanistan, Japonya, İsrail, Belçika, Lüksemburg, İran, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Kazakistan, Karadağ olmak üzere toplam 12 ülkeden bisikletçiler  katıldı. Yarışlarda Türkiye’den Bursa,Yalova, Isparta, Samsun, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çorum, Kütahya, Antalya, Osmaniye, Nevşehir, Çorum,Tekirdağ ve Kahramanmaraş’tan yarışmacılar  yer aldı.

Toplam 106 yarışmacı katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleşen yarışta 6 kategoride 56 sporcu, öğleden sonra başlayan elit kategoride de  50 sporcu yarıştı. Büyük çekişmenin yaşandığı yarışların U17 kategorisinde Nilüfer Belediyesporlu Sinan İli, rakiplerini geçerek birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Sinan İli göstermiş olduğu başarılı performans nedeniyle  milli takım kampına davet edildi.

Yarışlarda Nilüfer Belediyesporlu bir diğer yarışmacı Tolga Akdeniz  de 41 yarışmacının katıldığı  ve zorlukla tamamlanan Elite Men katogorisinde 23. olmayı başardı.

Nilüfer Belediyespor Bisiklet Takımı, kendilerine her zaman destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyespor Başkanı  Ali Karamık’a teşekkür ettiler