Unçukuru’nda Mert Fırat sürprizi

“Başkan Burada” karavanını bu hafta Unçukuru Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, burada kültür sanat adına önemli bir adımı da ünlü sanatçı Mert Fırat ile birlikte attı.

Bir günlüğüne Başkanlık Makamı’nı Unçukuru’na taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önce mahalle halkıyla bir araya geldi. Halkla sohbet eden Başkan Bozbey’in Unçukuru’ndaki ilk konukları, oyuncu arkadaşları ile Bursa’da Sanatmahal’i kuran sanatçı Mert Fırat ve ekibi oldu.

Başkan Mustafa Bozbey ve SanatMahal ortaklarından tiyatro oyuncusu Volkan Yosunlu, Nilüfer Belediyesi ile Sanatmahal arasında kültür sanat alanında işbirliğini öngören protokole imza attılar.

Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer’i kültürel, sosyal ve bilimsel faaliyetlerin ön plana çıktığı,  kararların yönetişim anlayışla alındığı bir kültür, sanat eğitim ve bilim kenti yapmak amacıyla böyle bir protokole imza attıklarını belirtti.

Sanat kentin her noktasına ulaşacak

Mert Fırat ve arkadaşlarına Bursa’ya gelerek kentin kültür ve sanat hayatına katkı sağladıkları için teşekkür eden Başkan Bozbey, bu protokolün Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanat faaliyetlerinin, kentin her noktasına ulaşmasına katkı sağlayacağını belirtti. Bozbey

“Kültür ve sanat anlayışımızı kentin her noktasına ulaştırma konusunda yaptığımız bu protokolle birlikte Nilüfer,  kültür sanat kenti olma yolunda çok önemli bir adımı daha atmış olacak. Bu anlamda Sanatmahal’e, Mert Fırat ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum.

Nilüfer Belediyesi, sanatın her alanında olduğu gibi tiyatro alanında Nilüfer farkı ortaya koyacak anlayışı da bu protokolle ortaya koymuş oluyor. Şimdiden kent halkı adına teşekkür ediyoruz “ diye konuştu. Bundan sonra birlikte çalışmalara imza atacaklarını belirten Başkan Bozbey, böylesine anlamlı bir protokolün Nilüfer’in kırsal mahallelerinden birinde imzalanmasının da ayrıca önem taşıdığına dikkat çekti. Bozbey “Bu protokole kentimizin en dış mahallesi Unçukuru’nda imza atmak ayrı bir güzellik. Sanatmahal için de bu farklı oldu” dedi.

Sanatçı Mert Fırat da Nilüfer’de böyle bir çalışmaya imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Başkan Bozbey’i kültür sanat alanında yaptıkları çalışmaları için kutlayan Fırat

“Biz de zaten sizin 16 yıldır yaptığınız harika çalışmaların verdiği cesaretle buradayız. Nilüfer’in potansiyelini biliyoruz. Sizin yaptığınız çalışmaları yıllardır takip ediyoruz. Her etkinliğe katılıyorduk daha önce de. Şimdi taşın altına elinizi sokup destek vermek, birlikte çalışmak adına bize yaptığınız bu yardıma teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Bozbey ve Mert Fırat protokole imza attıktan sonra Unçukuru halkıyla birlikte kahve oturup sohbet etti, çay içtiler.

Muhtar sorunları aktardı

Gün boyu Unçukuru Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Muhtar Sedat Karatay’dan da mahallenin sorunlarını dinledi. Mahalledeki asfalt ve kaldırım sorununu aktaran Karatay, ayrıca Mahalle Komitesi’nin toplanacağı yer konusunda da talepte bulundu. Talepleri not alan Başkan Bozbey ihtiyaçların giderilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.