Nilüfer Halk Dansları yeni sezonu açtı

Türkiye ve dünyada katıldığı birçok organizasyona damgasını vurarak adından sıkça söz ettiren Nilüfer Halk Dansları Topluluğu yeni sezonu Altınşehir Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kokteyl ve etkinlikle açtı.

Çeşitli yaş gruplarından çok sayıda dansçı ve eğitmenlerin hazır bulunduğu geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’nun 14 yılda çok önemli işlere imza attığını kaydeden Başkan Bozbey, “Nilüferimizin yurt içi ve yurt dışı başarılarıyla göğsümüzü kabartan, festivallerimizin vazgeçilmezi, özel günlerimizin göz bebeği sevgili Halk Dansları ailesi merhaba. Aile diyorum, her birinizdeki, bu dev kadrodaki aidiyet duygusu, birlik beraberlik tablosu işte bu tanımlamayı gerçekten hak ediyor. Son on yıldır hocalarımız hiç değişmeden ekibimizi eğitiyor, yeni katılanlara eğitim veriyor, özveriyle çalışıyor. Bugün, Nilüfer Halk Dansları, 300’e yakın dansçımızdan oluşuyor. Çocuk, genç, orta yaşlı, yaşlı demeden her yaş grubuna hitap ediyor. Altınşehir Gençlik Merkezimiz de yaklaşık 8 yıldır Nilüfer Halk Dansları Topluluğu’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de bu standartlarda bir dans salonu olmadığını gururla söyleyebilirim. Ben biliyorum ki, sizler yeni sezonda da canla başla çalışacak, bizi Bursa’da, ülkemizde ve yurtdışında başarıyla temsil edeceksiniz. Hatta eminim ki, çok yakında sürpriz projelerle bizleri şaşırtacaksınız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Nilüfer Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Müdürü ve folklör eğitmeni Hakan Tanrıöver de Başkan Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Nilüfer Halk Dansları Topluluğu olarak 10 yılı aşkın süredir elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bundan sonra da her alanda Nilüfer’i en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız. Bizlere her zaman destek olan Başkan Bozbey’e ekibimiz adına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dansçılar vals gösterisi yaparken, Başkan Bozbey’de ekiplerle Harmandalı oynayarak yeni sezon heyecanlarına ortak oldu.